Billund Idrætscenter skal huse det kommunale vaccinationssted


Det bliver snart muligt at blive vaccineret for COVID-19 i alle Region Syddanmarks 22 kommuner.

Lige nu vaccineres der på syv faste vaccinationscentre i Sønderborg, Esbjerg, Aabenraa, Kolding, Vejle, Svendborg og Odense.

Men efter påske åbner de første af de nye helt lokale vaccinationssteder – og her i Billund kommune bliver det i Billund Idrætscenter og ikke som før meddelt i Grindsted.

– I efteråret opbyggede vi testfaciliteter tæt på alle syddanskerne, så det blev hurtigere og nemmere at blive testet tæt på hjemmet. Nu gør vi det samme omkring vaccinationstilbuddet, for det skal ikke være afstanden, der afgør, om man takker ja til en vaccination. De nye lokale vaccinationssteder åbner de første steder i ugen efter påske. Jeg håber, at syddanskerne vil tage godt imod det nye tilbud, og at det vil gøre det lettere for de mange tusind syddanskerne, vi forventer skal vaccineres hen over foråret og sommeren, siger formand for Region Syddanmark, Stephanie Lose.

Allerede mandag i næste uge er de første borgere inviteret til det første stik i Billund Idrætscenter. Det skal ses som en slags generalprøve, hvor de samme borgere så skal komme igen tre uger senere til stik nummer to. Går generalprøven godt, er det vurderingen at vaccinationerne i Billund Idrætscenter kan åbnes helt.