Dagtilbud udskyder genåbning en uge


Har du børn i dagtilbuddene i Billund kommune, så skal du ikke sende dit barn afsted igen på onsdag alligevel.

Efter at have set på sagerne henover påsken, står det klart, at dagtilbuddene ikke kan nå at blive klar til at tage imod børnene igen allerede på onsdag. Det var da også med forbehold at Billund kommune meldte ud omkring genåbningen den 15. april, fordi man fra kommunal side endnu ikke kendte de anbefalinger der ville være fra sundhedsmyndighederne i forhold til at minimere smitterisiko for børn og personale.

– De anbefalinger kendes nu, og efter at have arbejdet intenst med dem i påskedagene er konklusionen, at dagtilbuddene har brug for nogle dage til at få gjort klar til at modtage børnene på den bedst mulige måde i forhold til de sundhedsmæssige anbefalinger, skriver Billund kommune i en pressemeddelelse.

Derfor åbner dagtilbuddene først mandag den 20. april. Således vil der i næste uge igen blive tilbudt nødpasning i dagtilbuddene.

– De anbefalinger der er kommet, har vist sig at være udfordrende, især i forhold til Dagtilbuddene. De er omfattende og der er simpelthen brug for tid til at forberede en dagligdag, der kan leve op til de sundhedsmæssige anbefalinger og samtidig kan give mest mulig tryghed for børn, personale og forældre, siger Ann Charlotte G. Vilstrup, der er formand for Børneudvalget.

Alle berørte forældre får besked via børneintra.

Til gengæld kan det godt lade sig gøre at genåbne skolerne, netop fordi det kun er eleverne til og med 5. klasse plus specialklasser og specialtilbud, der skal begynde fysisk i skol. Dermed er der plads i overskud, så der kan åbnes onsdag som planlagt.

– Skolelederne har arbejdet med planlægningen i påsken, og meldingen er, at de er klar onsdag. Forældrene får direkte besked fra den enkelte skole om, hvordan de håndterer situationen og det bliver en anden hverdag end elever og forældre er vant til, men vi er klar, siger skolechef i Billund kommune, Morten Kirk Jensen.