ISB-succes overrasker LEGO-ejer


Det var en smånervøs LEGO-ejer, Kjeld Kirk Kristiansen, der i 2013 sammen med Camilla Uhre Fog åbnede døren til den nye internationale skole i Billund.

– Kan vi nu få elever nok, spurgte han sig selv. Det fortalte han i dag i den tale han holdt i forbindelse med ISBs fejring af afslutningen på skolens omfattende renovering og ombygning.

For ja, ISB kunne i den grad få elever nok. Faktisk så mange at skolen i dag har femdoblet antallet af elever siden 2013. Henved 50 forskellige nationaliteter er repræsenteret blandt skolens elever og ansatte. Lige nu er der elever i alderen 3-14 år og inden 2018 kommer skolen til at gå op til 16 år.

– Det er overraskende, men også glædeligt, ja, at vi kan skabe så stor en international skole i en forholdsvis lille by som Billund, sagde Kjeld Kirk Kristiansen til BillundOnline efter sin tale.

At så mange nye familier er kommet til byen, er heller ikke gået ubemærket hen hos ham:

– Når man sådan går rundt i byen, så er det jo på lidt flere sprog, at snakken går i dag, griner han.

For det er nemlig ikke kun i skoletiden, at der er mange internationale i byen. Flere og flere slår sig ned i Billund – udelukkende takket være Den Internationale Skole.

– ISB har vist sig at være et stort aktiv for Billund, for området, og ikke mindst for de børn og forældre, der er engageret i skolen hver dag, siger Kjeld Kirk Kristiansen. I sin tale tildelte han skoleleder Camilla Uhre Fog en stor del af æren for skolens succes. Og hun var hurtig til at sende rosen videre til sit kompetente personale:

– De er altid villige til at gå nye veje, at være nysgerrige, til at dokumentere deres erfaringer i klasseværelserne og dele deres opdagelser med andre. Og vi kan kun gennemføre det, fordi forældregruppen bakker op, og er indstillet på at lege med, siger Camilla Uhre Fog.

Hun tilegner også de lokale foreninger i Billund en del af succesen:

– Tak fordi I tager imod vores familier og lader dem være en del af jeres tilbud, sagde skolelederen i sin tale.

 

Fakta om ISB, International School Billund

• Etableret i 2013
• ISB er en privat, uafhængig skole, støttet af LEGO Fonden
• Skolen har 320 elever og 80 ansatte
• Der er 50 forskellige nationaliteter repræsenteret på ISB
• Omkring 30% af forældrene arbejder for LEGO Koncernen. Mange familier flytter hertil fra udlandet på grund af arbejde
• Akkrediteret som World School i IBsystemets Primary Years Programme
• Kandidatskole til IB-systemets Middle Years Programme