Kommunalt ansatte på nye fagområder under coronakrisen


Her under coronakrisen er flere af Billund Kommunes ansatte blevet flyttet til helt nye arbejdsopgaver. Det betyder, at flere arbejder på nye fagområder, som de ikke har haft berøring med før, men det er til stor hjælp for deres nye kolleger.

En af dem, som nu er sendt ud på et helt nyt fagområde, er Susanne Dalager Sørensen. Hun hjælper nu til i Sdr. Omme Børnehave i stedet for at passe sit normale job i kantinen på rådhuset:

– Det var en prøvelse at starte med et nyt arbejde, men jeg synes, det går rigtig godt. Det er dejligt at vide, at nu hører jeg til her, i stedet for at gå derhjemme og være usikker, fordi jeg ikke ved, hvor og hvornår jeg skal arbejde igen, fortæller Susanne Dalager Sørensen i en pressemeddelelse fra Billund kommune.

Det er ikke kun Susanne, som har stået over for en helt ny hverdag under krisen. Også jobkonsulent Yasser Rady er sendt ud på et for ham helt nyt fagområde. Han arbejder nu i Børnehuset Andedammen i Vorbasse:

– Jeg var nervøs, da jeg startede, men jeg er stolt af mig selv, fordi det går rigtig godt. Det er dog noget af en omstilling at gå fra kontoret til at lege med børnene i sandkassen, siger Yasser Rady.

Dagtilbudsleder i Børnehuset Andedammen i Vorbasse Søs Greve Nielsen er glad for, at kommunen har omrokeret medarbejdere, så de fik flere hænder i børnehuset. Dette betød blandt andet, at børnehuset havde lettere ved at opretholde myndighedernes retningslinjer. Derfor kommer de også til at mangle ham, når han en dag vender tilbage til jobbet som jobkonsulent.

– Den erfaring Yasser har med at arbejde med mennesker fra jobbet som jobkonsulent, kan han i høj grad bringe med over i arbejdet med børnene, hvilket jeg tror er en af grundene til, at Yasser hurtigt faldt til. Han er god sammen med børnene, og de er vældig glade for ham. Han er til stor gavn for os her under coronakrisen, siger Søs Greve Nielsen.

På dagtilbudsområdet har det ifølge områdechef for dagtilbud Lisbeth Østergaard været en stor hjælp og en berigende udfordring at ansatte fra forskellige områder i kommunen bidrager med deres hjælp i en anderledes hverdag med helt nye opgaver.

– På grund af coronakrisen er der kapacitetsudfordringer og ekstraopgaver på dagtilbudsområdet, som ville være vanskelige at løse uden engageret og kvalificeret hjælp fra kolleger i kommunen. De er gået til opgaven med et åbent sind og gjort en kæmpe forskel for at få hele puslespillet til at gå op. Det er vi meget taknemlige for, siger Lisbeth Østergaard.

Billund Kommune ved ikke, hvornår deres ansatte igen kan komme tilbage til deres vante arbejdsplads.