Læserbrev: Billunds bilister har en rådden holdning


I flere rundkørsler og fodgængerovergange i Billund er der lavet miljøbump, og bilerne kører ud midt på vejen for at køre imellem dem (det ser vi dagligt ved bumpene på Vejlevej ved Brugsen), samt op på fortove og cykelstier – også for at komme udenom dem.

Vi har sagt til vores børn, at de i trafikken skal opføre sig som om alle andre er idioter, for vi har set folk køre op på cykelstierne indtil flere gange.

I dag, mandag, da min datter var ude at gå sammen med vores hund, var der en mor med hendes lille barn i en autostol på forsædet som kørte hendes bil op på fortorvet/cykelsti og var tæt på at køre vores datter og hund ned.

I chikanerne der er er lavet ved børnehaven ved Engdraget, har jeg oplevet en bil der kørte indenom chikanerne, dvs. med alle 4 hjul helt op på cykelstien indenom chikanerne fordi de ikke kunne vente de 2-3 sekunder det ville tage for en modkørende at “komme af vejen”.

Cyklister i alle aldersklasser kører i begge retninger på cykelstierne… tænk sig uden lys på i forkert retning. Det er sgu ikke kun “de unge mennesker nu til dags”.

Ved Billund Idrætcenter kører folk helt op til indgangen – dvs op ad brandvejen for at hente deres curlingbørn. Det koster forhåbentligt et klip i kørekortet.

Måske Billund Kommune skulle bede politiet om at lave nogle razziaer imod dette, og så vil jeg i øvrigt opfordre Billund Kommune til at få miljøbumpene til at virke. Lige nu er det farligere end da de ikke var der, for førhen var vi rimeligt sikre på ikke at opleve biler på fortorvet og cykelstier.

Jeg foreslår at bumpene skiftes ud med nogle der går fra kantsten til kantsten (altså hele vejen over), og at der afsluttes med nogle solide betonklodser eller jernstænger. Så skal folk nok lade være med at køre sådan. For pyt med de bløde trafikanter, men buler i bilerne – det er noget bilisterne kan forstå!

 

Venlig hilsen

Kenneth Andersen, Billund