Læserbrev: Genstart Billund Kommune


Efter et år med corona venter vi stadig på mere normale forhold, men vi er nok alle også klar over, at det kan godt have lange udsigter, inden vi nærmer os noget der ligner normalen igen. Vi venter stadig på der åbnes mere op efter 2. bølgen, som ramte i efteråret/vinteren. Selvom alle gerne vil have åbnet hurtigst muligt op, er alle også enig om, at det skal forgå med sund fornuft og at vi skal undgå 3. bølge, nu her inden vaccinerne forhåbentlig begynder at virke i og med flere og flere bliver vaccineret.

Jeg havde gerne set at frisører og andre liberale erhverv var blevet åbnet her i løbet af marts, men det var der desværre ikke enighed om på Christiansborg. Det gør rigtig ondt på mange små erhvervsdrivende, som bare kan se at deres livsværk smuldrer.

Fra Billund Kommune er der dog sat forskellige tiltag i gang for at hjælpe vores butiksliv, via beslutning på sidste ØK-udvalgsmøde, hvor der blev afsat en aktivitetspulje til genstart af detailhandlen. Det er godt at kommunen kan understøtte vores butiksliv, men det er jo kun en del af vores erhvervsliv, som er hårdt ramt.

Samtidig har kommunen også afsat penge til en pulje til opsagte medarbejdere kan blive opkvalificeret og få jobsparring, for at få dem hurtigt tilbage i beskæftigelse.
Turisterhvervet og vores kroer, hoteller og restauranter osv. er også hårdt ramt, og har de sidste 3 måneder ikke haft nævneværdig omsætning udover hvad de kunne sælge af take-away mad. Fra konservativ side vil vi også gerne gøre hvad vi kan fra kommunens side, for at genstarte den del af vores erhvervsliv.

Måder, som man kunne undersøge for at understøtte dette erhverv på kunne være:
– Kommunale møder og konferencer holdes lokalt på vores kroer og hoteller. Større møder kræver mere afstand mellem deltagerne, og de fleste kroer og hoteller har pladsen og faciliteterne.
– Markedsføring af Billund Kommunes overnatningssteder, sammen med vores mindre kendte attraktioner og natur, på forskellige platforme, for at trække overnattende turister til – både fra Danmark og udlandet, når grænserne forhåbentlig snart åbner.
– Andre aktiviteter, der kan trække turister til vores kroer, hoteller og Bed & Breakfast osv.

Det er vigtigt for os, at vi gør alt hvad vi kan for at genstarte vores erhvervsliv i Billund Kommune, for at vi så hurtigt kan vende tilbage til en mere normal hverdag, og hjælpe de erhvervsdrivende, som er kommet i klemme under corona-krisen. Selvom der er sat mange nationale hjælpepakker i søen for at hjælpe erhvervslivet, må vi erkende at det langt fra er nok, og at vi som kommune også kan og må gøre hvad vi kan.

Med venlig hilsen
Allan Munk Nielsen, Byrådsmedlem, Billund Kommune
Det Konservative Folkeparti