Læserbrev: Ordentlighed – udvikling kontra afvikling – landdistriktspolitikken som blev væk?


I sidste byrådsperiode var jeg personligt involveret i at skrive “landdistriktspolitikken” for Billund kommune. Vi talte meget om intakte landsbyer, og betydningen heraf.

Nu ønsker man politisk at lukke plejecenteret Engbo i Stenderup-Krogager, måske (læs måske..) det er den rigtige beslutning…

men ikke med udgangspunkt i netop landdistrikspolitikken for vores kommune, tingene ændres som “tyv om natten”, det er ikke rimeligt for hverken borgere i lokalområdet og beboere/personale/pårørende på plejecenteret.

Næste gang er det bare et andet sted, en anden by, en anden institution – det kan simpelthen gøres anderledes – og igen, måske det så er den rigtige beslutning….

Engbo er netop renoveret for over tre millioner, som en del af en “masterplan” – det fortæller jo alt om en sådan plan – der arbejdes simpelthen ikke dynamisk med tingene.

På byrådsmødet tirsdag aften (d. 15/12) besluttede man så endelig frigivelse af ca. tre millioner kroner til terrorsikring langs Nordmarksvej i Billund – en sag ca. tre år gammel, puha… det går stærkt med at omsætte beslutninger til konkrete handlinger/initiativer – ironi kan forekomme.

Jeg sidder tilbage med en følelse af at de tre millioner, kunne bruges bedre? Som at 2021 bliver brugt til at træffe den helt rigtige beslutning for hele ældreområdet, på tværs af hele kommunen.

2021 er så valgår, så puha….. der lukker man da slet ikke noget ned!

Politik er en svær øvelse, kræver lidt mere helikopterperspektiv – og lidt udsyn, lidt længere end bare fire år frem…

Det vil vi fra Lokalpolitisk Forum gerne være med til at gøre anderledes, det kræver “ny vej – ny retning”

Venlig hilsen
Ulrich Kristensen, Lokalpolitisk Forum, Billund