Læserbrev: Tid til trøst og leg i Billunds vuggestuer og børnehaver


Det skal være trygt for forældre at aflevere deres børn i daginstitution. Der skal være tid til trøst og leg, og vores dygtige personale skal have ordentlige arbejdsbetingelser.

2. juni 2019 deltog vi begge to sammen med forældre, børn og pædagoger i en demonstration, hvor vi var på gaden i kampen for bedre normeringer i institutionerne. Demonstration var landsdækkende, arrangeret af BUPL i forbindelse med Folketingsvalget, og vi var med ved demonstrationen i Grindsted. ”Børn ønsker rimelige normeringer”, ”Omsorg til vores børn nu”, ”Stem for et godt børneliv”, lød budskaberne.

I dag er vi både i Folketinget og lokalt i Billund Kommune nået rigtig langt i arbejdet med at sikre bedre normeringer for børn og medarbejdere.

Senest er det meget glædeligt, at regeringen og støttepartierne i Folketinget i december med Finanslov 2021 indgik en aftale om minimumsnormeringer, som løfter kvaliteten i vuggestuer og børnehaver over hele landet.

Som del af aftalen skal alle kommuner have minimumsnormeringer i 2024. Det betyder ifølge beregninger fra Børne- og Undervisningsministeriet, at Billund Kommune modtager 3,496 mio. kr. allerede i år.

Samlet set svarer investeringen til, at der på landsplan kommer mere end 3.900 ekstra fuldtidsstillinger i daginstitutionerne i 2024. Desuden styrkes tilsynet på dagtilbudsområdet, og der etableres en ny opkvalificeringspulje, så flere medarbejdere i daginstitutioner kan tage en uddannelse til pædagog og pædagogisk assistent.

Der er derfor tale om en historisk investering i et af de mest centrale områder i vores velfærdssamfund. Vi sikrer et massivt løft af daginstitutionsområdet, flere børn får en god start på livet, flere forældre får ro i maven, og vi skaber bedre forhold og arbejdsvilkår for vores dygtige pædagogiske personale – også i Billund Kommune.

 

Venlig hilsen

Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, Gruppeformand for Socialdemokratiet Billund Kommune og Troels Ravn, folketingsmedlem for Socialdemokratiet