Læserbrev: Vis jeres unge erhvervsuddannelserne


Blandt Dansk Byggeris medlemmer i Sydjylland kan vi ligesom mange andre steder mærke manglen på medarbejdere med en erhvervsuddannelse i rygsækken. Derfor er det vigtigt, at vi viser alle vores unge, hvad man egentlig kan, hvis man vælger en faglært uddannelse.

En af de oplagte muligheder for at gøre det er til danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelserne – DM i Skills. I år bliver konkurrencerne afholdt i Bella Centeret i København, og endnu engang er der også deltagere fra den sydlige del af Jylland med. Dem skal vi selvfølgelig over og heppe på. Men vi skal også gribe det som en chance for at vise de unge, der endnu ikke har valgt en uddannelse, hvilke muligheder en erhvervsuddannelse giver.

For til DM i Skills kan elever fra folkeskolen opleve de mange unge rollemodeller dyste mod hinanden og se det flotte håndværk, de udfører. Samtidig er det en god mulighed for at få en snak fra ung til ung, om det at tage en erhvervsuddannelse.

Så hvad end du er folkeskolelærer eller forælder, vil jeg varmt anbefale dig at bruge DM i Skills den 16.-18. januar som chancen for at få talt om valg af uddannelse med de unge. Vi har brug for dem.

 

Venlig hilsen

Michael Mathiesen, formand for Dansk Byggeri Sydjylland