Partiet vil samle kommunen – men vil borgerne?


Hele tankegangen bag det nye parti i Billund kommune – Lokalpolitisk Forum – er at fjerne alt hvad der hedder sognerådspolitik, landspolitik og ikke mindst postnumre på byrødderne.

Lokalpolitisk Forum i Billund kommune har fået sit navn for at være uafhængig af landspartier, og for at gøre det krystalklart: at her er der fokus på den lokale politik. Her har partistifter og leder Ulrich Kristensen fra starten fastslået, at fokus er på hele kommunen – uanset hvor man som kandidat har sit postnummer.

Det gjorde han også klart – igen – da partiet grundlovsdag havde vælgermøde et lidt utraditionelt sted, nemlig rastepladsen ved Løvlund. Midt i mellem de to centerbyer, hvor borgerne i den ene by ofte kritiserer den anden by for at blive forfordelt i det kommunale system.

– Vi vil gøre op med sognerådspolitikken. Det er uholdbart at et byrådsmedlem vælges blot på sit postnummer og ikke på sin person, sagde Ulrich Kristensen til de henved 20-25 borgere, der var mødt op på rastepladsen.

Det var hovedsagligt Billund-borgere, der havde taget turen til Løvlund – og så en enkelt fra Grindsted, Tina Lorentsen, der havde taget turen på cykel. Noget hun i øvrigt gør rigtig tit i forbindelse med sin daglige gang i enten Billund eller Grindsted:

– Det duer ikke med den her bykrig. Vi skal supplere hinanden i stedet for at konkurrere, var hendes kommentar til den årelange “krig” mellem de to centerbyer, som mange borgere mener stadig eksisterer.

Tina Lorentsen er som nævnt en ivrig cyklist, og derfor håber hun også at Lokalpolitisk Forum vil gøre endnu mere for at samle byerne i kommunen – og især at få Billund og Grindsted forbundet med en cykelsti:

– Til daglig cykler jeg over Løvlund for at komme mellem Billund og Grindsted, og mange siger om det da ikke er nok med den rute i stedet for en cykelsti. Men bilisterne kører rigtig stærkt på den smalle vej over Løvlund, så en rigtig cykelsti langs hovedvejen ville være at foretrække, siger Tina Lorentsen.

Men selvom mærkesagen fra Lokalpolitisk Forum er at samle kommunen til én fælles vej fremad, så luftede et par af dagens mødedeltagere tanken om at splitte kommunen op igen, ligesom et par også mente at der fra kommunal side var mere fokus på udvikling af Grindsted på bekostning af Billund.

Herunder blev det blandt andet nævnt at der i Grindsted i lang tid har været udviklingsplaner for Morsbøl Søpark-boligområdet, mens det går alt for sløvt med at få udstykket boliger i Billund by, som er i rivende udvikling med tilflyttere.

– Det blev jeg da ked af at høre, at vi ikke er nået længere på de 14 år vi har været én kommune, og det får mig da også til at frygte at vores kamp for en samlet kommune kommer til at tage længere tid, sagde Ulrich Kristensen om indstillingen fra flere af mødedeltagerne.