Skydesporten er andet end at plaffe løs i et spil


Billund – Vorbasse Skytteforening forsøger nu at gøre sig lækre overfor potentielle nye medlemmer. Det sker i forbindelse med Skydesportens Dag i morgen lørdag den 13. oktober.

DGI Skydning står i samarbejde med skytteforeninger over hele landet står bag Skydesportens Dag.

– Vi vil gerne vise, at skydning er en spændende idræt. Og så er det en idræt, hele familien kan samles om, og som kan dyrkes på tværs af generationer, siger Jakob Nielsen, der er konsulent i DGI Skydning.

Et par timer på skydebanen til Skydesportens Dag vil vise, at skydning er meget andet end det, vi ser i computerspillene, hvor man bare plaffer løs.

– Skydning er ikke en fysisk sport, men den kan noget mentalt, for i skydning skal du koncentrere dig og holde fokus, og jeg tror, det er utrolig sundt at lægge iPad og mobil væk og geare ned i en travl hverdag. Og det er det, skydning kan, siger Jakob Nielsen.

Skytteforeningerne tager sikkerheden meget alvorligt og derfor skal alle, der vil prøve at skyde til Skydesportens Dag, kunne fremvise et billed-id-kort eller et sygesikringskort sammen med et andet id-kort for at deltage.