Stadig ingen løsning på busproblem


Mellem 50-60 personer fandt i aftes vej til Skjoldbjerg Medborgerhus for at få nyt i sagen om omlægningen af busrute 179. Sydtrafik har nemlig valgt at bussen mellem Vejen og Billund fra på mandag skal gå fra Vejen, Vorbasse over Hejnsvig til Billund – i stedet for som i dag fra Vorbasse over Skjoldbjerg og Almstok til Billund. Dermed efterlades de to landsbyer uden offentlig transportforbindelse til omverdenen.
Allerede i sommer meddelte Sydtrafik Billund Kommune, at det her var på vej. Men flere kommunikationskiks betød, at informationen aldrig nåede fra forvaltningerne ud til hverken politikere eller lokalområder. Skolen i Vorbasse fik dog informationen, da man herfra skulle oplyse til kommunen, hvor mange kørselsberettigede elever fra de to landsbyer, der var tale om. Ifølge vorbasse.dk fortalte skolebestyrelsesformand Carsten Holmgaard fra Vorbasse skole på gårsdagens borgermøde, at han i dag ærgrer sig over, at han ikke i september måned fortalte folk i Skjoldbjerg, hvad der var undervejs fra Sydtrafik.
Heller ikke de to Vorbasse-politikere. Jørn Poulsen (V) og Arne Spangfort Christensen (S), der sidder i Teknik- og Miljøudvalget, har haft meget tid til at vænne sig til tanken om den manglende busforbindelse.
– Det er en uskøn sag, som vi ikke har haft tid til at finde en løsning på. Kun for skoleeleverne er problemet løst med en taxa. I budgetforliget for 2016 står der, at vi skal være opmærksomme på mobiliteten i landdistrikterne. Der skal findes nye innovative løsninger. Vi har jo alle været trætte af at se på de store tomme busser. Jeres behov skal undersøges. Selv om jeg er en del af byrådets flertal, må jeg i denne sag strække våben. Der var ikke politisk vilje til at løse denne opgave med andet end taxaordning til befordringsberettigede elever. Vi skal finde alternative løsninger, sagde Jørn Poulsen ifølge vorbasse.dk.
Han foreslår i stedet, at der arbejdes for en løsning, hvor rute 284 fra Vejen til Grindsted, omlægges til at køre over Billund til Grindsted i stedet for over Hejnsvig.