Verdensholdet udsætter show i Grindsted


Der bliver ikke noget Verdenshold 2020/21. Det er de barske kendsgerninger fra DGI efter de sidste udtagelser har været udskudt et par gange. Og dermed bliver der heller ikke noget Verdenshold-show som planlagt i Magion i Grindsted den 17. september.

Det er COVID-19-situationen verden over, der har fået DGIs Verdenshold til at tage beslutningen om at det 13. Verdenshold udsættes til næste år. Turen ud i verden skulle i år være gået til Tanzania, Uganda, Kenya, Sydkorea, Malaysia, Borneo, Australien, Brasilien, Costa Rica, USA og en lang række europæiske lande.

– Lige nu er betingelserne for at være sammen på den måde ikke optimale. Jorden rundt åbner folk deres hjem og deres hjerter, og vi risikerer at sætte gymnaster, lederteam og værterne i situationer, som ikke er hensigtsmæssige, hedder det i en pressemeddelelse fra DGIs Verdenshold.

I februar gik 58 gymnaster videre til anden udtagelse med henblik på at finde de 28 gymnaster der skulle udgøre det 13. Verdenshold. Men der blev aldrig nogen anden udtagelse og nu er der altså taget beslutning om at udsætte til næste år.

– Der har været møder med ambassader, udenrigsministeriet og mange flere. Anbefalingerne er entydige og ikke længere til at tage fejl af. Turen skal udsættes et år, lyder det fra DGI om den svære beslutning.

– DGI Verdensholdet har set frem til at besøge Grindsted på turnéen rundt i Danmark, samt yde et energisk gymnastikshow for publikum. Dette må både holdet og tilskuerne have til gode, når vi lægger vejen forbi i 2021-2022. Et år senere end oprindelig planlagt, hedder det i pressemeddelelsen.