1239 km venter forude for Heidi og Elly


Det er i den gode sags tjeneste, når Heidi Munkgaard Schmidt og Elly Mørup fra Billund fredag eftermiddag sætter sig godt til rette i sadlen på den gule Rynkeby-racercykel. Forude venter 1239 km fra Kolding til Paris med Team Rynkeby Trekanten, der har til formål at samle penge ind til BørneCancerFonden.

51-årige Heidi Munkgaard Schmidt vil have venindens datter Louise i tankerne, når der trampes i pedalerne hele den lange vej. Louise har de sidste fire år kæmpet mod leukæmien.

Elly Mørup på 39 år har mærket på egen krop, hvad det vil sige at have et sygt barn, da hendes datter er hjertebarn. For hvad enten barnet har cancer eller er hjertebarn, så kræver det noget ekstra fra forældrenes side at komme helskindet igennem sygdomsperioden. Det kræver ekstra støtte af både økonomisk og psykisk art – og temmelig ofte mere end hvad kommunale kroner kan give. Det er her BørneCancerFonden kommer ind i billedet. Derfor cykler Elly for Team Rynkeby Trekanten.

– Det der er afgørende for mig er at ALLE de penge vi rejser til Team Rynkeby går ubeskåret til de kræftramte børn og deres familier. Der går støtten ikke til betaling af medarbejdere og koordinatorer af løbet – alt det betaler firmaet Rynkeby, forklarer Heidi Munkgaard Schmidt.

Når starten går fra Kolding Storcenter fredag eftermiddag, så er det kulminationen på flere måneders forberedelse:

– I oktober blev det endelige hold sat og vi mødte hinanden første gang. I november var vi på ryste-sammen-tur og hele vinteren har den stået på træning på mountainbikes. I april begyndte vi tre ugentlige lange cykelture og her i maj og juni har der virkelig været knald på med intens træning, siger Elly Mørup.

Den megen træning har naturligvis taget tid fra familien, men både Elly og Heidi oplever at få opbakning til deres projekt:

– Min mand Jesper har selv cyklet turen 3 gange, så han ved godt hvad det kræver. Og børnene er vant til at om sommeren er enten mor eller far væk på cykeltur, griner Elly Mørup. Hun tog også turen til Paris med Team Rynkeby sidste år.

Hvorimod det er første gang for Heidi Munkgaard Schmidt, der også oplever opbakning fra gemalen, Lars:

– Altså hvis jeg kom og spurgte Lars, om han syntes jeg skulle cykle igen næste år, så tror jeg han ville sige at det måtte jeg selv om. Også selv om al træningen selvfølgelig har taget tid fra os. Men han er jo vant til at jeg er med i alt muligt, siger Heidi Munkgaard Schmidt, der også er involveret i Stafet for Livet Billund Kommune 2015.

Der er sommerfugle i maven hos dem begge. Hos Elly fordi hun ved hvad der venter, og hos Heidi fordi hun ikke aner, hvad den næste uge byder på. 8 dage på cyklen. 1239 km fra Kolding til Paris. Alt sammen i den gode sags tjeneste.

Hvis du vil støtte Team Rynkeby, kan du klikke her.