2023 endte med ny passagerrekord i Billund Lufthavn

På trods af en 2,4 pcts nedgang i passagertallet for december, endte Billund Lufthavn alligevel med at sætte et historisk punktum for året med en ny passagerrekord.

I alt gik der 3.979.320 passagerer igennem terminalen i 2023. Det er en vækst på 7 procent ift. 2019, som er det tidligere rekordår.

– Nu står vi og kigger tilbage på et år, der om noget sætter to streger under, at rejseaktiviteten er i vækst igen. De ferierejsende er ligeså glade for rejser som altid, men nu er erhvervsrejserne også tilbage igen. Vi har længe set pilen pege opad på de erhvervsrejsende, men i fjerde kvartal af 2023 øgede flere af vores netværksselskaber deres daglige afgange – og med rette – da efterspørgslen i den grad var der. Det havde den betydning, at vi faktisk gik ud af de sidste måneder med vækst ift. erhvervsrejserne i 2019, siger Jan Hessellund, adm. direktør, Billund Lufthavn.

2023 blev også året hvor luftfragten på vinger for første gang overgik fragten på hjul. Historisk har der overvejende været fragt, der er pakket som luftfragt i Billund og kørt af sted på lastbiler til andre lufthavne, som f.eks. Amsterdam og Frankfurt.

Men i september 2023 tippede det, så der var mere luftfragt på vinger end på hjul. Og trenden blev fastholdt i oktober, november og december.

– I det sidste kvartal og mere til har vi mødt vores ambition om at flyve mere luftfragt fra Billund Lufthavn end der er kørt herfra på lastbiler. Vi er en lufthavn, og vi er gode til at håndtere fragten, og nu bliver vi i højere grad brugt som dét, vi er sat i verden til – nemlig at flyve. Det vil med stor sandsynlighed også vækste fremadrettet, fordi det er en anerkendelse af, at vi er effektive til at håndtere luftfragten til stor tilfredshed for kunderne, slutter Jan Hessellund.