3200 udsatte børn og voksne indtager LEGOLAND

Pressefoto


På lørdag kommer der en stor flok helt specielle gæster i LEGOLAND Billund. Her tager Frelsens Hær nemlig – i samarbejde med Arbejdsmarkedets Feriefond – 3200 børn og voksne fra udsatte familier fra Fyn, Syd- og Midtjylland med i forlystelsesparken.

Familierne, der deltager, tilhører gruppen af socialt udsatte familier i Danmark. De fleste er på kontanthjælp og kæmper med diagnoser og sygdomme af enten fysisk eller psykisk karakter og er langt fra arbejdsmarkedet.

– Børnene i de familier står ofte uden for fællesskaberne, fordi der ikke er penge til, at de kan deltage i skoleudflugter med egenbetaling, de bliver hjemme fra børnefødselsdage, fordi der ikke er penge til en gave, og de har sjældent selv har oplevelser at berette om, når de møder i skole eller daginstitution efter en ferie, siger Lars Lydholm, der er informations- og forvaltningschef i Frelsens Hær.

For langt de fleste er lørdagens udflugt til LEGOLAND årets eneste ferieoplevelse, og alle deltagere får gratis adgang samt et værdikort, så de kan nyde hinanden, forlystelserne, en frokost og en is.

De deltagende familier er udvalgt blandt 30.000 ansøgere til arrangementet.