Aalbæk Specialiteter – Alle produktionsmedarbejdere er fyret fra dags dato

Til mødet i dag på Billund Kro hvor alle medarbejdere er samlet til opfølgning på branden i går, lyder det nu at alle er opsagt pr. dags dato.

I henhold til overenskomstens Paragraf 23, omhandlende force majeure, så alle er opsagt pr. dags dato, og alles normale opsigelses varsel er derved ikke aktuel.

Dette påvirker alle timelønnede på fabrikken i Billund, der dog bliver tilbudt genansættelse når situationen igen normaliseret.

Normale forhold for Aalbæk Specialiteter i denne situation, ligger dog langt ude i fremtiden, da det er omfattende skader.


 Fødevareforbundet NNF Skriver på deres hjemmeside:

” Vi er blevet enige om, at branden falder ind under reglerne for “force majeure”. Det betyder, at virksomheden kan opsige medarbejderne øjeblikkeligt uden forudgående opsigelsesvarsel, forklarer Per Hansen.”

På hjemmesiden fortsætter de:

At det er en force majeure-situation betyder samtidig, at Fødevareforbundet NNF har mulighed for at tilmelde medlemmerne jobcenteret kollektivt. Hermed kan forbundet blandt andet sikre, at medlemmerne modtager dagpenge fra første ledighedsdag.

Gennemgår medlemslister
Per Hansen forklarer, at situationen på virksomheden lige nu er ret kaotisk. Han er i tæt kontakt med tillidsrepræsentant på virksomeden Joan Hemmeløff Svendsen:

– Hun er ved at gennemgå medlemslisterne på virksomheden, så vi kan sikre, at de 13 medlemmer af Fødevareforbundet NNF får den hjælp, de har brug for. Vores a-kasse står standby, og er klar til at hjælpe dem, så snart vi ved, hvem der er medlemmer af forbundet, forklarer Per Hansen.

Han opfordrer de medarbejdere, der er medlemmer af Fødevareforbundet NNF til at kontakte ham på telefon 20 99 68 33 eller a-kasseleder Mikael Toft på telefon 29 24 85 96, hvis de har spørgsmål til situationen.

Han oplyser desuden, at virksomheden holder informationsmøde for medarbejderne i eftermiddag (mandag den 19. januar) kl. 16. Det finder sted på Billund Kro, Buen 6, 7190 Billund. På mødet vil han være til stede og svare på spørgsmål fra medlemmerne.