Alle mand har ydet en kæmpe indsats lyder det fra Beredskabschef Torben Ravn


Jeg var som første mand inde i bygningen, og sagde med det samme til mig selv at vi har tabt. Men som altid, gir vi flammerne kamp til stregen og bliver ved til den er slukket.

Da jeg kommer ind i bygningerne og går runden, kan jeg se, at varmen ligger og ulmer under alle tagpladerne, hvilket siger mig, at den har været i gang i op i mod et par timer, inden den for alvor kan ses. I en bygning med stålplader som denne, sker der det, at den begynder at ligge og koge og når der så tilføres tilstrækkeligt med ilt, evt. ved at en af stålpladerne giver efter, så bluser flammerne op for alvor, og så går det bare rigtig stærkt.

Vi fik en kæmpe hjælp fra Billund Lufthavn, tankvognene fra Give brandvæsen, ligesom Grindsted og Egtved stillede med mange mand i løbet af hele aftenen.

– Jeg antager, vi har været omkring 100 mand i alt på pladsen, fordelt over hele aftenen og natten. Det er jo frivillige brandmænd, som alle har et job at passe ved siden af. Nogen kom direkte fra en 11. timers vagt og andre skulle tidligt op igen her til morgen. Torben Ravn forlod selv pladsen her til morgen kl. 08:00, da der var ro på hele situationen igen.

Han sender en kæmpe tak og ros til bla. Billund Lufthavn, som hurtigt lavede om i deres vagtplan og fik sendt deres store Tender til pladsen, som ydede en stor indsats mens den var der. Det er utroligt flot at Lufthavnen stiller det maskinel til rådighed i sådan en situation her.

Som jeg sagde til vores nytårsparole ”I bliver bare ved” – og det gjorde alle igen i nat. Det er en kæmpe indsats alle mand har ydet, og de har gjort det igen.

Det er netop til sådanne sager her, at vi jo altid er på udkig efter frivillige hænder, slutter Torben Ravn.

 

Fotos: BillundOnline.dk, Hugo Sørensen