AALBÆK SPECIALITETER i Billund brændt ned.


AALBÆK SPECIALITETER i Billund stod søndag eftermiddag i flammer, og politiet afspærede området, for al trafik udover den enorme mænge af brandbiler, der i pendulfart mod Q8 i Billund, kørte efter vand til tankvognene.

BillundOnline fik beskeden fra naboer til fabrikken, som fra lang afstand kunne se flammerne, og det store opbud af udrykningskøretøjer.

Vi fulgte sagen gennem dagen og aftenen, med løbende opdateringer, som du kan se herunder.

17:36 – Uha det er slemt siger Bent Hansen,

nærmeste nabo på Elkærskovvej , til tider er flammerne nærmest 100 meter højer siger han. Fra hans afstand tyder det bestemt på at kontorbygninger ligenu står under flammer, men det er svært at bedømme hvor meget af hallerne og produktionen der er involveret i flammehavet.

17:39 – Det store ophav af biler og mennesker på omfartsvejen, bliver tilsyneladene derigeret videre af politiet

Store mænger af mennesker har samlet sig på omfartsvejen, som har god udsigt over flammehavet, men det forlyder at politiet lige nu er ved at ryde vejen, og bede folk om at forlade området.

18:22 – Branden ser herfra hvor vi står endnu ikke ud til at have fat i kontorbygninger,

men derimod pakkerier, og maskinrum. Et kæmpe opbrud af branbiler og personale er tilstede, og kæmper for bygningerne på Stilbjergvej.

19:00 – Branden har fortsat fat, og har bredt sig til størstedelen af fabrikken.

19:07 – Intet ser ud til at rede, ilden har virkelig fat overalt. Vandvogne kører i pendulfart efter vand.

19:26 – Personale er via rundringning begndt at blive oplyst om situationen,

og produktionspersonalet har fået at vide ikke skal møde ind i morgen. Ledere har fået besked på at møde ind til briefing, men herfra ser det ud som om der ikke bliver arbejdsplads på denne matrikel foreløbigt.

20:38 – Sydøstjyllands politi melder følgende på Twitter:

@SydOjylPoliti: Brand i Billund – røgen er sundhedsskadelig så man bør undgå røgen. Lufthavnsvej og Nordmarksvej afspærres nogle timer. Vagtchefen

20:43 – Vi gelindes pænt væk fra området, men ser om vi finder et andet spot, at følge sagen fra.

20:53 – Det er en kendsgerning at AALBÆK SPECIALITETER i Billund er brændt ned.

Der er intet tilbage at rede fra alt hvad der hedder produktion. Falck i Grindsted, brandvæsnet i Egtved og Beredskabsstyrelsen Haderslev deltager i slukningsarbejdet. Og det ligner bestemt slukningskøretøjet fra Billund Lufthavn der ligeledes er tilstede på pladsen.

Kl. 21 Trak man  en Tender fra Billund Airport ud af indsatsen igen

efter at have deltaget i slukningsarbejdet i par timer, sammen med vandvogne fra Billund, Grindsted og Egtved. Tenderen fra Billund Airport kan tankes op med 12000 liter vand på 10-15 min, og på fuld tryk kan den tømmes igen på godt to minutter.

Kilder på stedet fortæller at der har været en hel hal med træpaller, og hvis først ilden får fat der, så kan den blive meget voldsom.

21:27 – Det er omfattende, siger Søren Løvendahl fra Sydøstjyllands Politi

Det er hele produktionsbygningen, der står i brand. Man forsøger at redde administrationsbygningen, siger vagtchef Søren Løvendahl fra Sydøstjyllands Politi. Der formoder det er en i røgmaskine til pølser der er opstået brand.

21:38 – Administrerende direktør i Aalbæk Specialiteter, Mads Quistgaard har ikke det forkromede overblik over brandens konsekvenser.

– Men det er den store af vores fabrikker, og vi kan se, at der ikke kan foregå produktion på stedet. Så det er selvfølgelig alvorligt for os, siger han til Ritzau.

Det får den konsekvens, at vi ikke kan levere, hvad vi har lovet supermarkederne. De fleste af vores kunder vil blive berørt, siger Mads Quistgaard til Ritzau.

21:46 – Beredskabschefen Torben Ravn

– Vi er omkring 50 mand herude og det vil tage mange timer endnu, inden ilden er slukket. Vi forventerat være her hele natten. Hvis alt går vel, er branden slukket helt i morgen tidlig. Redningsmandskabet forsøger nu at redde administrationsbygningen, som endnu ikke er berørt.

22:20 – Det er rædselsfuldt for alle, der er involverede. Medarbejdere ser deres virksomhed i flammer. Det giver en usikkerhed. Ejeren, Peter Aalbæk, ser sit livsværk stå i flammer. Det er de store følelsers aften, siger Mads Quistgaard til eb.dk

23:59 – Vi giver brandmændene arbejdsro, og sender vores tanker til ledelsen og de ansatte ved Aalbæk Specialiteter.

07:30 – Produktionsbygningerne stod ikke ti lat redde, da gårsdagens brand for alvor tog fat hos Aalbæk Specialiteter på Stilbjergvej i Billund.

Ca. 16:30 lørdag eftermiddag, forventer man at der opstod ild i forbindelse med en røggenerator, der skaber røg til spegepølser. Men sagens kan først senere i dag begynde at blive undersøgt.

Dog tyder alt på at et lager og selve administrationsbygningen, blev holdt fri for flammerne, af de tilstedeværende brandfolk, der havde fået forstærkninger fra Falck i Grindsted, brandvæsnet i Egtved og Beredskabsstyrelsen Haderslev deltog også i slukningsarbejdet, ligesom tenderen fra Billund Lufthavn var i gang på pladsen.

Fotos og Video: Per Ahm, Kåre Bruhn