Advisery board skal holde tråd i visionen


Byrådet i Billund godkendte i går endeligt planerne om Billunds Byvision. Og i samme hug blev det vedtaget at etablere et såkaldt advisery board, bestående af hovedaktørerne i planen – i form af eksisterende betydende investorer i og rundt om Billund by.

Dette advisery board skal mødes et par gange om året og sikre at nye projekter ikke strider mod den overordnede vision:

– Vi skal huske at den store vision er vigtigere end det enkelte projekt, for det forkerte projekt kan spolere rigtig meget, sagde borgmester Ib Kristensen (V) på gårsdagens byrådsmøde.

Ifølge ham er advisery boardet tænkt som et sted, hvor der holdes hånd i hanke med nye ideer og projekter, og hvor aktørerne kan mødes og udveksle erfaringer og ideer – og drøfte hvad der forventes at ske af udvikling i fremtiden.

I boardet vil der være politisk deltagelse af den til enhver tid siddende borgmester og lederen af det største ikke-borgmestrende parti i byrådet. Ved byrådsmødet gav Ib Kristensen også udtryk for vigtigheden i at byrådet bakker op om boardet:

– Jeg håber vi som byråd har modet til at sige nej den dag, der kommer et projekt eller ønske, der ikke passer ind i planens retningslinje, sagde Ib Kristensen (V).