Anni Matthiesen og Lars Løkke til morgensang på Vandel Efterskole


Vandel Efterskole havde onsdag morgen fint besøg.

Sammen med Venstres ordfører for Efterskoler, Anni Matthiesen, deltog Venstres formand Lars Løkke Rasmussen i efterskolens morgensang.

Onsdag morgen var Venstres formand og Venstres ordfører for efterskolerne og lokale folketingsmedlem Anni Matthiesen på besøg på Vandel Efterskole. Ud over at de tog del i morgensangen og fik en kort rundvisning af 2 af eleverne, blev der holdt møde med repræsentanter fra efterskoleforeningen for blandt andet, at høre om alt det gode, som vore efterskoler formår at give de mange unge mennesker med i livets rygsæk. Vandel Efterskole har 136 elever på skolen i 9. og 10. årgang og skoleleder-parret Eva og Lars Mortensen tog imod og bød på kaffe og friskbagte boller.

– Som Venstres ordfører for Efterskolerne ved jeg, at dannelse, kammeratskaber for livet, at bidrage til fællesskabet, at tage medansvar og blive klar til voksenlivet blot er nogle af mange gode ting, som et år på efterskole giver tusindvis af vore unge mennesker med i bagagen, fortæller Anni Matthiesen, Venstres ordfører for Efterskolerne.

Alenetid med formanden

For at Venstres formand kunne få det fulde udbytte og indblik i skolens hverdag, tog to elever ham med rundt på en guidet rundtur på skolen. Her kunne Lars Løkke Rasmussen med egne øjne se hvad Vandel Efterskole tilbyder sine 136 elever. Hvor det normalt er politikeren, der svarer på spørgsmålene, så var det i dag omvendt med Lars Løkke Rasmussen som den ivrige spørger til de to elever, der glædeligt svarede om livet på efterskolen. I højsædet for et år på efterskole står dannelse og fællesskab – det er netop, hvad de unge får, når de tager sig et år på Vandel Efterskole, hvor der også er stort fokus på at lære eleverne om værdier på tværs af elevernes baggrund og kultur.

– Under mødet fik vi en god snak om de muligheder et efterskoleophold kan give unge mennesker med anden etnisk baggrund, og hvordan vore efterskoler netop kan være nyttige i forhold til at komme tæt på og få kendskab til den danske kultur, siger Anni Matthiesen.