BI hjælper internationale borgere i gang

Young Boy In Football Team


– Det er vildt svært for udenlandske borgere at komme i gang med en fritidsaktivitet i Billund. Vi ved simpelthen ikke hvordan foreningslivet fungerer.

Sådan lyder det fra en af initiativtagerne til netværket Connect Billund, Rachel Gardiner, som derfor sammen med et par repræsentanter fra Billund Idrætsforening på mandag har arrangeret en hurtig sammenkomst mellem de internationale familier og idrætsforeningslivet i Billund. Sammenkomsten har fået titlen Heads Up.

– Egentlig går vi med planer om en decideret “messe” efter sommerferien for hele foreningslivet i Billund by, der er rettet mod vores nye internationale familier. For simpelthen at forklare dem, hvordan det danske foreningsliv og det frivillige arbejde fungerer. For det er de ikke vant til, dér hvor de kommer fra, siger formanden for Billund Idrætsforening, Lasse Jægergaard.

– Men fordi flere aktiviteter i BI begynder tilmelding om få uger, så er vi nødt til at informere de internationale allerede nu om hvordan tilmeldingsproceduren fungerer, så de ikke lades i stikken, og ikke når at få en plads, fordi der er fyldt op på holdene, når vores messe finder sted i august, siger Lasse Jægergaard.

For de Internationale er Heads Up eventen en oplagt mulighed for at blive klogere på hvilke idrætsaktiviteter Billund byder på, som de eller deres børn kan deltage i.

– Kulturelle og sproglige forskelle betyder ofte, at vi er usikre på, hvor vi skal søge oplysninger om, hvad der sker, hvornår det sker, og hvordan vi melder os til. Det er langt lettere at melde sig til noget, hvis man har mødt et venligt ansigt, så man ved hvem man kan gå til, hvis man har spørgsmål, siger Rachel Gardiner fra Connect Billund.

Ifølge hende er netværket Connect Billund glade for samarbejdet med BI omkring det nye initiativ.

– Vi håber det her får flere Internationals til at involvere sig i det brede sportsprogram, som foreningslivet i Billund har at byde på, siger Rachel Gardiner.

Heads Up finder sted i Billund Idrætscenter på mandag den 29. juni kl. 16.30-17.30