Da Billund Centret blev indviet første gang tilbage i 1973 blev der holdt hele 26 taler den palmesøndag, hvor alverdens gæster var på besøg fra hele landet. For at se dette spektakulære byggeri som den forholdsvis lille provinsby havde stablet på benene – takket være initiativ og midler fra Familien Kirk Christiansen og Ole Kirk’s Fond.
I dag kunne selvsamme Billund Centret genindvies – 51 år efter – efter at have været igennem en større renovering og modernisering. Dog uden samme antal talere som dengang. Denne gang var der én, borgmester Stephanie Storbank, som kaldte moderniseringen tiltrængt, fordi både Billund og byens behov har ændret sig siden huset i hjertet af byen blev opført:
– Behovene for – og ønskerne til – hvad et kulturhus skal kunne, ændrer sig over tid. Derfor vil I – når I om lidt bevæger jer rundt i det nyrenoverede Billund Center – opleve et mere moderne udtryk med flere lyse og lækre mødelokaler samt en ny og større café. For med ombygningen er der arbejdet målrettet på at skabe et moderne kulturhus med mulighed for aktiviteter for enhver smag, og hvor de samme lokaler kan bruges til flere formål og af alle aldersgrupper. Men grundtanken er stadig den samme som i 1973, og alle ændringer er sket med respekt for idéen om at samle alle under ét tag, sagde borgmester Stephanie Storbank i sin tale ved genindvielsen i dag.
Det var hendes håb at Billund Centret også om 50 år vil være et naturligt mødested for byens borgere:
– For vi kigger ind i en tid, hvor Billund fortsætter med at vokse. Kun et stenkast herfra er den nye bydel Travbyen ved at skyde op af jorden, og vi har udsolgt af byggegrunde lige nu. Det er dejligt, at vi bliver flere, og som borgmester kan jeg kun glæde mig over, at flere får øjnene op for mulighederne i vores kommune. Udvikling og fremsynethed har i generationer været en del af Billunds DNA, og det vil det blive ved med, sagde Stephanie Storbank.
Herunder kan du se, hvordan det så ud, da flere interessenter fra aktiviteterne og foreningslivet i centret, sammen med borgmester Stephanie Storbank og Kjeld Kirk Kristiansen klippede snoren for at markere genindvielsen: