Fortsat milliardoverskud i LEGO, men mindre end tidligere


LEGO Koncernen sendte i dag sit seneste årsregnskab på gaden og endnu engang blev det til et stort milliardoverskud for legetøjskoncernen.

2023-omsætningen endte på 65,9 mia kroner – det højeste nogensinde for LEGO, og en stigning på to pct i forhold til 2022.

– Vi er tilfredse med vores resultat set i lyset af, at 2023 var det vanskeligste år for legetøjsmarkedet i mere end 15 år. Vi fortsatte med at vokse efter tre år med ekstraordinær vækst og så et stærkt momentum i det sidste kvartal af 2023. Vi overgik markedet markant og vandt markedsandele takket være styrken og attraktionsværdien af vores brede produktportefølje og de uendelige muligheder i LEGO System i Leg, siger adm. direktør, Niels B. Christiansen.

Som med alle andre regnskaber falder blikket oftest på bundlinjen og her skal vi endnu engang op i milliardklassen for LEGOs vedkommende. Overskuddet for 2023 lander på 13,1 mia kroner, og selvom det er ganske pæne tal, så er det et lavere overskud end 2022, hvor bundlinjen viste 13,8 mia kroner.