Billund går tilbage på Erhvervsklimalisten

Det halter fortsat med Billund kommunes evne til at forbedre infrastrukturen og vejnettet. Det mener i hvert fald de virksomheder, der har deltaget i Dansk Industris undersøgelse omkring det lokale erhvervsklima 2015.

Et ordentligt vejnet og fornuftig infrastruktur er afgørende for virksomhedernes konkurrenceevne, så de kan få varer, kunder og medarbejdere til og fra virksomheden.

Dét mener virksomhederne ikke Billund Kommune gør nok for – ligesom de heller ikke er voldsomt tilfredse med kommunens indsats omkring den fysiske placering; altså om der er ledige erhvervsgrunde med plads til udvikling i kommunen, og at planlægningen giver plads til erhvervsudvikling. En forudsætning for, at en virksomhed kan vokse og skabe flere arbejdspladser er, at det er muligt at udvide produktionen.

Det er de to punkter, der er hovedårsagen til, at Billund falder fra en 6. plads til en 8. plads i årets Erhvervsklimaundersøgelse. På punktet “infrastruktur og transport” er Billund faldet fra nummer 64 til 79. Hvad angår “fysisk placering” stryger Billund Kommune ned fra nr. 19 til plads nr. 44.

Formanden for DI Sydvestjylland, Jesper Mathiasen, er glad for at kommunerne i hans område, Esbjerg, Varde, Vejen og Billund, fortsat ligger i den bedste tredjedel på listen – på trods af at de alle går tilbage. Han fremhæver især Billund og Vejen:

– Selv om der er tale om en mindre tilbagegang, er en placering i top 10 imponerende. Det skal der kæmpes hårdt for. Fælles for de to kommuner er, at de begge har en klar erhvervsprofil. Billund ønsker at være børnehovedstad og arbejder tæt sammen med LEGO om målet, og Vejen vil være fødevarecentrum. Virksomhederne i begge kommuner oplever i det hele taget, at politikerne arbejder for at gøre det attraktivt at drive virksomhed, siger Jesper Toft Mathiasen.

Læs Ib Kristensens respons til undersøgelsen