Anni: Astro-Andreas er på hårdt arbejde

Det er ikke bare en eventyrlig rejse, der tidligt i morges begyndte for Danmarks første astronaut nogensinde. Den 10 dage lange mission er hårdt arbejde, hvor Andreas Mogensen bl.a. skal deltage i et studie af, hvordan menneskets celler påvirkes i vægtløs tilstand, som kan gavne behandlingen af aldersrelaterede sygdomme i Danmark. Resultater der kan skabe udvikling og vækst i Danmark.

Danmarks første astronaut kan ende med at give bedre behandling af borgere med aldersrelaterede sygdomme. Et af Andreas Mogensens forskningsstudier på rumstationen ISS skal vise forskerne bag, hvordan den menneskelige krops indre organer og reagerer på den vægtløse tilstand. Selvom forskningen endnu er på et tidligt stadium, så er tesen blandt forskerne, at den vægtløse tilstand medvirker til positive celleforandringer, der gavner forskellige aldersrelaterede sygdomme.

– Det er en helt enormt spændende rejse, Andreas Mogensen er draget ud på. At en dansk astronaut kan være med til at udvikle bedre behandling af aldersrelaterede sygdomme som følge af den vægtløse tilstand, han befinder sig i, i rummet, er intet mindre end fantastisk, siger Venstres uddannelses- og forskningsordfører, Anni Matthiesen fra Krogager.

Udover Andreas Mogensens forskningsprojekter, han skal udføre i rummet, så er hans rejse ud i rummet som den første dansker nogensinde ligeledes med til at skabe en fornyet inspiration og nysgerrighed på det naturvidenskabelige område. Blandt andet har LEGO været samarbejdspartner til en konkurrence, hvor børn og unge kunne bygge deres egen historie om en rummission i legoklodser.

– Danmarks første astronaut har ingeniørbaggrund og har vist, at han ved hårdt arbejde kan nå de mål og drømme, han satte sig som lille dreng. Hans historie er en stor inspiration for mig, og jeg er sikker på, at de fantastiske billeder vi så fra Kasakhstan i morges er med til at inspirere mange andre både børn og unge, så de får øjnene op for, at naturvidenskabelige uddannelser kan føre store oplevelser med sig, siger Anni Matthiesen i en pressemeddelelse.

Andreas Mogensen
Andreas Mogensen