Billund generobrer titlen som mest ejendomsvenlige kommune

Billund Kommune kan atter pryde sig med titlen som landets mest ejendomsvenlige kommune, efter de sidste år måtte se sig slået af Ringsted. Det viser EjendomDanmarks årlige undersøgelse af
ejendomsvenlighed i landets 98 kommuner.

Hvert år måler og rangerer ejendomsbranchens organisation, EjendomDanmark, ejendomsvenligheden i de danske kommuner. Alt sammen for at synliggøre kommunernes muligheder for at skabe endnu bedre vilkår for eksempelvis ejendomsinvesteringer. I den sammenhæng snuppede Billund i år atter førstepladsen, der midlertidig blev udlånt til Ringsted sidste år.

– Først og fremmest vil jeg ønske kommunen stort tillykke med førstepladsen. At have gode rammevilkår for ejendomsbranchen er vigtigt, hvis man vil skabe stærke byer, lokalsamfund og have
udvikling – og det kan vi se, at Billund Kommune har ambitioner om, sagde Peter Stenholm, adm. direktør i EjendomDanmark, da han i dag overrakte det synlige bevis på titlen til borgmester Stephanie Storbank.

EjendomDanmark har noteret sig at Billund Kommune er en attraktiv kommune at være ejendomsejer og investor i. Årsagen er blandt andet de gode vilkår, som kommunen har formået at skabe, og som fortsat udvikler sig i en positiv retning.

– Billund Kommune har længe klaret sig rigtig flot. I år har kommunen formået at forbedre sig på flere parametre, og det er netop derfor, at de igen havner på førstepladsen. Kommunen er et fremragende eksempel på, at en målrettet indsats for at forbedre vilkårene for ejendomme betaler sig, siger Peter Stenholm.

Også på Billund Kommunes borgmesterkontor er der begejstring at spore over den generobrede pris.

– Jeg er utrolig stolt over, at vi for femte gang får titlen som Danmarks mest ejendomsvenlige kommune. For os i kommunalbestyrelsen er det helt afgørende, at vi understøtter kommunens
stærke byer og erhvervslivet i vokseværk. Vi arbejder derfor for at sikre trygge og stabile rammer, så Billund Kommune bliver ved med at være en attraktiv kommune at være ejendomsejer og investor i. Samtidig vil jeg gerne sige tak til EjendomDanmark for det vedvarende fokus på kommunernes ejendomsvenlighed, siger borgmester Stephanie Storbank.

Noget af dét EjendomDanmark kigger på i sin undersøgelse er kommunernes dækningsafgift, byggesagsgebyrer, antal indbrud i privat beboelse og hvor lang tid det tager kommunens medarbejdere at få byggesager sendt gennem systemet. Det er noget vi som almindelige husejere mærker til.

Og her skiller Billund Kommune sig markant ud med en dækningsafgift på 0 promille og byggesagsgebyr på 0 kr. Og så ligger byggesagsbehandlingstiden i Billund kommune i år på 18 dage, hvilket er en gennemsnitlig stigning på to dage siden sidste år, men trods alt markant bedre end landsgennemsnittet, der er på 71 dage.

De 18 dage skal ses i lyset af at byggesagsbehandlerne på rådhuset i Grindsted i 2023 har sendt 600 sager igennem systemet. Og så er der sket et fald i det der hedder ejendomsforbrydelser – også kaldt indbrud. De er faldet med 11,6 procent siden 2022 og det er også noget der tæller positivt med i EjendomDanmarks pointsystem.

Foto: René Lind Gammelmark
Borgmester Stephanie Storbank med prisen – Foto: René Lind Gammelmark
Borgmester Stephanie Storbank til venstre og adm.direktør i Ejendom Danmark Peter Stenholm til højre – Foto: René Lind Gammelmark