Billund Gymnastik vil have drengene tilbage

Der er et eller andet, der ikke rigtigt rimer på drenge og gymnastik. I hvert fald forsvinder drengene i stort tal fra gymnastikken når de står på tærsklen til teenageårene. Men det store frafald har de tænkt sig at gøre noget ved i BI Gymnastik:

– Vi må erkende at drengene ikke kommer af sig selv. Vi har i flere år kørt med blandede drenge- og pigehold helt ned i de små årgange, og måske dét kan have skræmt drengene væk fra gymnastikken, siger Karina Holm Ehmsen, der er formand i BI Gymnastik.

Derfor har foreningen inviteret drengene fra BillundSkolen til nogle sjove og inspirerende timer i Billund Idrætscenter, hvor drengene får bevæget og eksperimenteret med kroppen på nye måder.

For hvis drengene skal have øjnene op for, at gymnastikken også er en mulighed i fritiden, så skal der fokuseres på de ting, der tiltaler netop drengene:

– Der skal være et rum til, at drengene kan være drenge. Derfor bliver det med fuld fart på og med mere fokus på spring end på serier. På at udforske, hvad kroppen kan frem for, hvad der er rigtigt og forkert, siger Helle Holm, projektleder i DGI Gymnastik.

BI Gymnastiks tiltag er en del af DGIs drengesatsning 10.000 på 10, hvor 30 instruktører vil udfordre 10.000 drenge til at bruge deres krop på nye måder over 10 dage i uge 34 og 35. I Billund vil det være den 27. og 28. august hvor BillundSkolens drenge i indskolingen og på mellemtrinnet er inviteret.