Billund har nu et hold i 1. division for U15 piger

Tre gange ugentlig træner tyve U15 piger sammen i Billund Idrætscenter – i det omfang det nu kan lade sig gøre på grund af bookede haltider. Det lyder af meget, men det er nødvendigt for holdet hvis de skal kunne lege med i den bedste række for deres årgang.

Og det skal de, for Billunds U15 piger har fejet al modstand af banen og skal nu spille i 1. division – som er blandt de bedste hold på den årgang i hele landet.

Faktisk blev Billund seedet som 6. bedste forud for turneringen og blev således betragtet bedre end eksempelvis Team Esbjerg HK, Ribe HK, Viborg og Horsens.

– Vi er jo bare i lille Billund, men vi kan altså godt blande os med de store, tilsyneladende, lyder det fra den ene halvdel af trænerduoen, Henrik Jakobsen. Sammen med Martin Jørgensen har han fulgt holdet op i flere år, og havde det ikke været for coronaen, der satte en stopper for al turneringsspil, så ville U15-pigerne fra Billund allerede sidste år være rykket op i 1. division.

Men nu sker det altså – og den seneste tids resultater er noget andre klubber har fået øje på:

– Vi er blevet ringet op af store klubber som Team Esbjerg og Ikast, der lige skal høre hvad det er vi render og laver, siden det kører sådan, så det er jo bare fedt at andre holder øje med os og siger tillykke med de fine resultater, siger Martin Jørgensen.

Årsagen til succesen skal først og fremmest findes i en stor årgang 06 i Billund. Og så er der kommet tilgang fra flere andre byer, hvor enkelte spillere har hørt om de seje piger, der ovenikøbet har det sjovt sammen og har et rigtig solidt kammeratskab på holdet. Således tager flere spillere fra både Vejle, Give, Jelling og Kolding turen til træningerne i Billund.

Blandt de spillere er Karoline Moth Jørgensen, der selv tager bussen mellem Kolding og Billund for at spille på U15-holdet:

– Jeg havde hørt at de skulle spille i 1. division og så var det forholdsvis tæt på hvor jeg bor i Kolding. Der er også andre klubber tættere på mig, men efter en prøvetræning herude var jeg ikke i tvivl om at det var her jeg ville spille – også selvom jeg bruger en del timer på transport, siger Karoline Moth Jørgensen.

Og det er med at nyde tilværelsen i 1. division mens de kan. Næste sommer spredes holdet for alle vinde, når stort set alle pigerne skal på efterskoler rundt om i landet. Men hvem ved? Måske de vender tilbage og fortsætter håndboldlivet og kammeratskabet i Billund.