Nu skal Vorbasses historie fortælles

Formanden for Udviklingsrådet Kilden, Frits Simmelsgaard Kristensen, ved mindesmærket for slaget ved Skødebjerggaard i februar 1864.


Udviklingsrådet Kilden i Vorbasse blev skabt for to år siden med det formål at lave nye aktiviteter i og omkring Vorbasse og samtidig skaffe arbejdspladser til byen. Og nu er tankerne og ideerne blevet så mange, at man er klar til at dele med byens borgere, hvad de går ud på.

Det sker i Vorbasse Fritidscenter den 28. september fra kl. 19 hvor bestyrelsen vil fortælle om arbejdet de forgangne to år.

– Vi er sat i verden for at fortælle det unikke ved Vorbasse. Det er blandt andet vores historie, som går helt tilbage til stenalderen. Derfor vil vi lave nogle historiske nedslag og fortælle dem til omverdenen, siger formanden for Kilden,  Frits Simmelsgaard Kristensen. Han og resten af bestyrelsen håber at deres ideer og tanker vil få flere til at melde sig til at lave et stykke frivilligt arbejde for Udviklingsrådet, så byen kan udvikle sig.

– Vi håber at flere vil være med i det her. Nogen der kan gribe boldene, måske søge nogle fonde efter midler og stå for udførelsen af de her ideer, som vi også gerne vil have mange flere af, siger Frits Simmelsgaard Kristensen.

Blandt de historiske nedslag som Kilden vil udnytte til fortællingen om Vorbasse er slaget ved Skødebjerggård uden for Vorbasse i februar 1864. Her lå en deling danske soldater, da der pludselig kom en flok tyske husarer forbi. Det endte med et slag, hvor tyskerne fik så eftertrykkelig en gang tæsk, at der senere blev rejst en mindesten for slaget.

Fakta:

Udviklingsrådet Kilden har fået sit navn efter den hellige kilde i landsbyen, som i sin tid var hele årsagen til Vorbasse Marked