Billund Kommune er klar med Kulturelle Fyraftensmøder.

Grundtanken er at lade hele det kulturelle område mødes for at skabe nye forbindelser og knytte bånd. Det første kulturelle Fyraftensmøde afholdes d. 17. maj kl. 17:00 i Billund Idrætscenter.

17. maj rykker Kultur og Fritidsstaben ud af Rådhuset, og afholder i samarbejde med Billund Idrætscenter det første af kommunens kulturelle fyraftensmøder. Ambitionen er, at de kulturelle fyraftensmøder bliver et forum hvor kulturelt interesserede kan møde andre ligesindede, og et forum hvor kulturelle ildsjæle, nysgerrige og foreninger kan møde det kulturelle embedsværk.

Rasmus Kaufmann, Kultur og Fritidschef i Billund Kommune udtaler:
Da vi fik i idéen var det for, at rykke ud af kontoret og møde kommunens kulturelle liv – lige fra foreningerne, de uorganiserede til de kulturelle ildsjæle. Vi vil gerne have alle som måtte være interesseret til at være aktive medspillere og være med til at skabe et rigere kulturliv i vores kommune. Samtidig understøtter det også nogle af ambitionerne i den nye kultur- og fritidspolitik, hvor netop den lette tilgængelighed til kommunen er et gennemgående tema. Jeg håber rigtig mange vil bakke op om idéen, og vi glæder os til at møde borgerne dér hvor borgerne er.

 Børnekulturdagene på programmet
Internationale Børnekulturdage har været afholdt som et fyrtårn i Børnenes Hovedstad 3 år i træk. Til det kulturelle fyraftensmøde vil der blive set tilbage på tidligere år, og drøftet hvordan begivenheden kan blive endnu mere byens og borgernes. Planlægningen af årets Internationale Børnekulturdage er i fuld gang, og ambitionen er at skabe en festival lige så god som den sidste år. Der vil blive holdt et kort oplæg om festivalen sidste år og samtidigt bliver ambitionerne for årets festival præsenteret.

Sune Rasmussen, Kulturkonsulent i Billund Kommune udtaler:
Internationale Børnekulturdage var et af de første projekter som havnede på mit bord, da jeg startede i kommunen d. 1. februar. Siden er det gået stærkt med at sikre festivalens organisering og arbejdet med programmet er ligeledes i fuld gang.

Afrunding med dokumentarfilmen BIG TIME om Bjarke Ingels og hans arkitekt firma
I samarbejde med DOXBIO viser Billund idrætscenter efter debatten om Internationale Børnekulturdage, dokumentaren BIG TIME. Filmen handler om Bjarke Ingels og arkitektfirmaet BIG. Bjarke Ingels startede ud som en ung mand, der drømte om at lave tegneserier, og nu er han udråbt af The Wall Street Journal til “en af arkitektverdens største stjerner”. BIG TIME følger ham over en periode på 5 år (2011-2016), mens han kæmper for at fuldføre sit største projekt til dato. Filmen tager både publikum med bag den kreative proces og det uendelige antal kompromiser, som arbejdet kræver, og vi er med, når privatlivet presser sig på.

Tid til networking, vådt og tørt
Det Kulturelle Fyraftensmøde starter kl. 17:00 og løber frem til kl. cirka 18:00 hvorefter forevisningen af BIG TIME starter. Der vil være tid afsat til networking, ligesom der vil blive budt på lidt vådt og tørt til ganen. Og det vil selvfølgelig være muligt at møde Kultur og Fritidsstaben.

Kulturelle Fyraftensmøder er et nyt tiltag arrangeret af Kultur og Fritidsstaben, som gerne vil møde Billund Kommunes, kulturelt interesserede, ildsjæle og foreninger. Der vil blive afholdt 3-4 fyraftensmøder om året, og de vil flytte sig rundt på de kulturelle institutioner i hele kommunen. Datoerne for Kulturelle Fyraftensmøder i 2017 er flg.: 17.05 i Billund Idrætscenter, 07.09 i Vorbasse Fritidscenter og 06.12 i Ungdoms og Kulturskolen.