Frederik Hede Jensen fortæller om sit livs kamp

Foto: Team Sauerland


Det er en succeshistorie uden lige der serveres, når Venstres Ungdom i næste uge arrangerer foredrag med Grindsteds professionelle boksehåb, Frederik Hede Jensen. Om bokserens vej fra en barndom bundet til en kørestol til bokseringen som ung mand.

– Jeg har en livshistorie, som jeg håber, at mange kan finde inspiration i, siger 20-årige Frederik Hede Jensen om baggrunden for en sideløbende karriere som foredragsholder.

Frederik Hede Jensen debuterede som professionel for Europas største boksestald Team Sauerland ved et stævne i Aarhus i marts, hvor det blev til en overbevisende knockout-sejr for fjervægteren, der er født og opvokset i Grindsted.

Foredraget fortæller om vejen fra en barndom i kørestol til et liv som professionel bokser.

– Jeg vil selvfølgelig gerne blive en af de bedste boksere i verden en dag, men jeg vil også gerne vise folk, at selvom man har kæmpet med en sygdom i sin barndom, og man er blevet dømt ude undervejs, så kan man stadig nå nogle drømme, hvis man har viljen. Mit foredrag handler meget om, hvad vilje og passion kan gøre, selv om man har oddsene imod sig.

Som 4-årig fik Frederik Hede Jensen konstateret sygdommen Calvé-Legg-Perthes. En sygdom, der får lårbenshovedet til at smuldre og forandre sig på grund af nedsat blodgennemstrømning. En sygdom, som oftes kun viser sig i enten venstre eller højre side af kroppen. I Frederiks tilfælde var den uheldigvis i begge sider. Først som 9-årig var han ikke længere afhængig af sin kørestol.

Som 12-årig trådte han for første gang i en i boksering, og siden har han ikke set sig tilbage. Han er blevet både jysk, dansk og nordisk mester og har deltaget ved både EM og VM, inden debuten som professionel 18. marts 2017.

– Det har krævet hårdt arbejde at nå til en karriere som professionel bokser, og den del af min historie glæder jeg mig også til at fortælle om. Det har bogstavelig talt krævet blod, sved og tårer at tage rejsen fra kørestol til professionel bokser, men det har også været en ekstremt spændende og lærerig rejse, siger den unge bokser, der ser frem til at tage folk med på rejsen.