Billund kommune køber kommende foreningslokaler af Vestjysk Bank

I stedet for at leje sig ind i lokalerne på Vesterbrogade 1 i Grindsted har Billund kommune nu besluttet at købe lokalerne af Vestjysk Bank. Det blev besluttet på gårsdagens kommunalbestyrelsesmøde.

Købet gælder lokaler i stueetagen og 1. sal på Vesterbrogade 1 – lokaler, der nu skal indrettes, så kommunens frivillige fremover kan samles i gode rammer. Lokalerne indeholder blandt andet to sale og depotplads i både stueetage og 1. sal samt et motionslokale til de frivillige foreninger.

– De frivillige aktører er vigtige for vores lokalsamfund, og politisk vil vi derfor gerne investere i frivillighed. Vi har derfor besluttet at købe lokalerne på Vesterbrogade, og jeg glæder mig til, at vi kan byde kommunens mange engagerede frivillige velkommen i nye gode rammer, siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Det nye hus for kommunens frivillige åbner dørene den 1. september 2024, når aktiviteterne på Mødestedet ophører og flyttes til det nye hus. Og netop de frivillige på Mødestedet har været en vigtig partner i valget af lokaler og indretning:

– Jeg vil gerne takke alle vores frivillige foreninger for en rigtig god og konstruktiv proces. Jeg glæder mig til, at vi sammen kan bringe mere liv i Grindsted Bymidte ved at tiltrække aktiviteter og borgere til centrum, siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, formand for Voksenudvalget i Billund Kommune og henviser til, at Grindsted Bymidte som en ud af i alt 14 byer i Danmark er udvalgt til forsøgsordningen ”Frie Bymidter”.

Her skal der de kommende fem år frem til 2029 arbejdes med indsatser, der kan skabe mere liv og aktivitet i Grindsted bymidte.