Billund Kommune nummer 22 i stor idrætsundersøgelse

I en ny kommuneundersøgelse fra Danmarks Idrætsforbund ligger Billund Kommune placeret som nummer 22 ud af 93 kommuner, når det kommer til vilkårene for de lokale idrætsforeninger. Undersøgelsen vurderer og rangerer kommunerne på baggrund af 21 parametre inden for de fire hovedområder; frivillighed, faciliteter, økonomi og idrætspolitik. Der er blandt andet benyttet input fra 2.628 idrætsforeningers besvarelser af spørgeskemaer.

Det er tredje gang, at DIF gennemfører undersøgelsen, og i forhold til den seneste undersøgelse i 2017 er Billund Kommune kravlet 37 pladser op ad ranglisten.

Og undersøgelsen kan være god læsning for de mange, der stiller op til byrådet i næste måneds kommunalvalg. Det mener DIFs formand, Hans Natorp:

– Velfungerende idrætsforeninger giver glade og sunde indbyggere i kommunerne. Derfor bør politikerne være optaget af at sikre idrætsforeningerne gode rammer og vilkår og støtte op om de frivillige kræfter. Jeg håber, at denne undersøgelse kan være med til at sætte idrætten på dagsorden i valgkampen. Vi har tidligere oplevet, hvordan undersøgelsen har skabt debat om idrættens vilkår i de enkelte kommuner og været katalysator for nye initiativer og indsatser på området. Jeg håber, det også bliver tilfældet denne gang, siger Hans Natorp.

Hele undersøgelsen findes på https://kv21.dif.dk/da/kommuneundersogelse, hvor man kan se, hvordan kommunerne ligger i forhold til hinanden samt de enkelte kommuners resultater på samtlige 21 parametre.