Billund-pige trodsede alvorlig hjertefejl med viljestyrke, nu vil hun hjælpe erhvervslivet


Den nu 21 årige Pernille Damgaard der er født og opvokset i Billund, havde ikke den nemmeste tid gymnasiet, men med viljestyrke og troen på sig selv, er det nu lykkedes hende at vende bøtten, og nærmest vælte sig i succesoplevelser.

I Billund kender man Pernille som den glade fodboldspiller, den aktive gymnast og livredder i Billund Bad, der tilbage i 2011 begyndte på Grindsted Gymnasium til trods for hendes ordblindhed. Det viste sig at blive 3 hårde år for Pernille der undervejs i gymnasiet fik konstateret en alvorlig hjertefejl, og følgerne heraf kunne tydeligt ses på hendes karakterblad, der endte med et gennemsnit der ikke var et nyt springbræt til gymnasten.

Men viljen til at komme videre og komme videre i en fart, åbnede nye muligheder for Pernille, der trak teltpløkkerne op og rejste til Odense, hvor hun på blot 12 uger gennemførte en HG på Tietgenskolen. Her endte hun med endnu en studenterhue på hovedet, som hun kort efter kunne bytte ud med en elevplads ved Dansk HøreCenter.

Efter jeg er kommet til Odense, har jeg fundet vejen frem. Jeg er elev i økonomiafdelingen, ved Dansk HøreCenter, for første gang noget jeg faktisk er god til” lyder det fra en glad Pernille

Skolen har også spottet Pernilles gå på mod og talent, og har således koblet hende på et specielt talentforløb, i forbindelse med hendes merkantil uddannelse, og hun er ligeledes tilbud et stipendium, som hun dog har valgt at takke nej tak til.

Talent forløbet går ud på at vi kan og skal lidt mere end de andre der tager kontoruddannelsen. Vi har vist i løbet af få dage at vi har viljen til at ville mere end “bare” pensum,  og derud over er vi innovative og kreative, fortæller Pernille med et glimt i øjet til BillundOnline.

I forbindelse med Pernilles talent forløb, vil hun vise hendes hjemby frem, og søger kontakt til erhvervslivet som opbakning.

Jeg er ved at lave en pakke til virksomheder, som indebære en event dag til medarbejdere, der skaber sammenhold og nytænkning på arbejdspladsen. Og jeg vil gerne have mit ophav med i mit projekt. Så det er her jeg brug for lokale virksomheder til at hjælpe mig fortæller Pernille.

Pakken skal testes, og det ønsker Pernille at gøre i hendes hjemby Billund, i samarbejde med erhvervslivet. Pernille elsker hendes hjemby, og vil gerne vise de andre talenter hvor hun kommer fra, og vil blandt andet rigtig gerne vise dem LEGO, og hvor stor et potentiale der reelt er i de små byer.

Selvom man kommer fra lille Billund og ikke er den de fleste har store tanker om, kan man sagtens blive til noget stort hvis bare man har troen på dig selv, siger Pernille til BillundOnline

Konkret søger Pernille lige nu kontakt til lokale virksomheder, der tænker det lyder som et spændende projekt.

Jeg mangler sponsorer rent økonomisk, men også virksomheder som vil hjælpe med forplejning. Jeg synes det kunne være fedt at have stærk opbakning med hjemme fra Billund, siger Pernille.

Pernille Damgaard kan kontaktes på pernillemdamgaard@hotmail.com, hvis man gerne vil høre mere til projektet.

Pernille er færdig med hendes elevtid i november 2016, hvorefter hun gerne vil læse finansøkonom i Kolding, for at komme lidt tættere på Billund igen.