Lufthavnsdirektør: LO tager fejl – det bliver svært at afsætte Ryanairs ruter

LO’s næstformand Lizette Risgaard udtalte i weekenden, at Ryanairs ruter hurtigt ville blive overtaget af andre selskaber, såfremt Ryanair valgte at lukke deres base i Billund. Således argumenterede Risgaard for at det ikke ville gå ud over medarbejdere i Billund Lufthavn, at LO har varslet strejke mod Ryanair, hvis ikke de ingår overenskomst efter de danske vilkår

Lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen er uenig

Det ville være dejligt, hvis det var sådan. Men så enkelt er det ikke. Det tager gerne mellem to og fire år at få nye selskaber ind til at overtage ruterne, fortæller han til TV 2.

Lufthavnsdirektør tror ikke på erstatningsruter

Ved et Ryanair-exit af Billund, er det således ikke kun selskabets personale der kommer i problemer. Ryanair står for ca. 20 procent af Billund Lufthavns passagererne, og derfor kan det medfører konsekvenser for samtlige medarbejdere, hvis ikke en anden aktør overtar ruterne.

Jeg tør ikke håbe på, der bare kommer nogen ind og erstatter ruter, der falder væk. Det har vi ikke oplevet før, siger Kjeld Zacho Jørgensen til TV2

Billund Lufthavn oplyser til TV2 at de fortsat har to ubesatte ruter, efter Cimber-Sterlings konkurs, hvilket er mere end tre år siden.

Det er endda attraktive ruter til Nice og London. Så selvom vi har nogle gode sager på hylderne, har vi ikke erfaring med, at selskaberne bare står på spring, siger lufthavnsdirektøren til TV2.

Tirsdag er sidste dag for Ryanair med base i Københavns lufthavn, og Ryanair har flere gange ytret at de gør det samme i Billund, hvor de har væsentlig større aktivitet, hvis LO gennemfører sin sympatistrejke.

Læs også:

Kilde: TV2 / Foto: Ryanair