Billund tænder lys og støtter Knæk Cancer


Når TV2 lørdag den 30. oktober sender det store Knæk Cancer-show, så vil aftenens højdepunkt, lysceremonien Tænd Et Lys, blive transmitteret fra Billund. Og både Billund Handelsforening og den lokale Stafet For Livet gruppe har lagt sig i selen for at gøre arrangementet til en folkelig begivenhed, som forhåbentlig trækker mange ned på Byens Plads.

Det hele starter kl. 15, hvor LEGOLAND Billund Garden skyder det hele i gang og derfra vil der være masser af aktiviteter dagen og aftenen igennem. De mange kunstnere, der optræder fra scenen omfatter Dr. Django and his Nurses, Billund Kulturskoles talentlinje, Mario Casas og 4 unge jazzmusikere fra garden og de optræder alle uden vederlag i den gode sags tjeneste.

Derudover er der også aktiviteter i børneteltet, hvor man kan møde tryllekunstneren Jørgen Johansen, stenmaleren Britta Trebbien og ansigtsmalerne fra Sminketeatret, kendt fra Legoland.

Højdepunktet på dagen er naturligvis den særlige oplevelse at være med til lysceremonien, hvor alle lysposerne bliver opstillet i den så kendte KNÆK CANCER-blomst formation. Lystaleren i år er Torben Klovborg Christiansen, og der bliver også deltagelse af Billund Pigekantori.

Lysceremonien er til støtte for dem der er ramt af kræft, og til minde om dem som vi har mistet.

Der vil være mulighed for at købe en lyspose til 50 kroner, hvorpå man kan skrive en personlig hilsen eller tegne en tegning. Har man ikke mulighed for at møde op på pladsen og købe en lyspose, så kan de købes online på hjemmesiden knaek.cancer.dk. Det kan man gøre uanset om man deltager i lysceremonien eller ej. Der vil så være frivillige klar til at skrive din lyspose, så den kommer med til lysceremonien. Og ellers kan man komme forbi Byens Plads fra kl. 15 og skrive sin egen lyspose.

– Vi er stolte af at kunne afholde dette års lysceremoni i Billund. De fleste mennesker kommer på et tidspunkt i livet i berøring med kræft, og vi er glade for at kunne være med til at støtte op om den vigtige sag. Og ingen skal stå alene med kræft, og derfor afholder vi også Tænd et Lys, hvor vi kan stå sammen og holde om hinanden, siger Niels Pedersen på vegne af styregruppen Stafet for livet, Billund.

Så en opfordring til alle i Billund og i hele Billund Kommune om at tage del i denne dag og aften, og at være med i det store fællesskab i kampen mod kræft.