Billund vil i 1. division i 2021


Står det til en gruppe ildsjæle og talenttrænere, så skal Billund i 2021 være repræsenteret i landets næstbedste fodboldrække for kvinder. Visionen er en direkte udløber af årgangene 00-02, der har oplevet kæmpe succes – både i de almindelige turneringer, men også indenfor skolefodbolden.

Ambitionerne for de her unge kvinder, hvor langt de fleste til sommer vender hjem efter et efterskoleophold, er tårnhøje:

– Vi melder et hold til i serie 2 efter sommerferien og ambitionen er at rykke op fire gange på fem sæsoner, siger en af initiativtagerne til Billund Q, som projektet hedder, Flemming Vesth.

Han har fulgt netop disse årgange siden deres helt unge fodbold-år, og ved hvilken talentmasse han står med. Derfor er han heller ikke i tvivl om, at planerne om at rykke op i 1. division i foråret 2021 kan bære frugt.

– Der er et helt særligt Billund DNA på det her hold: godt sammenhold, selvdisciplin og socialt samvær, og pigerne vil det her, siger Flemming Vesth.

For at få flest mulige spillere med i projektet, er der på mandag, 2. påskedag kl. 16, informationsmøde i Billund Idrætscenter. Her er håbet, at kvindelige fodboldspillere fra hele området vil dukke op og høre mere. Det drejer sig om årgangene 00-02, men også spillere fra årgang 98-99 er velkomne.

Med i staben omkring Billund Q er udover Flemming Vesth, assistenttræner Torben Hallas, målmandstræner Bendt Sørensen og fysiologisk træner, Susanne Christensen, mens der næsten er en aftale i hus med en femte mand til staben.