Billunds bosætningsservice skaber interesse

Der er stor interesse for at høre om Billund ErhvervsFremmes erfaringer med bosætningsservice og fokus på international arbejdskraft. Således fortæller Billund ErhvervsFremmes direktør Morten Karlsbjerg i dag de øvrige erhvervskontorer i Syddanmark om erfaringerne med international arbejdskraft. Det sker på en fælles kompetencedag i Erhvervsfremmeakademiet i Odense, som er et samarbejdsforum for de forskellige erhvervsfremmeaktører i Syddanmark.

– Pga. de mange internationale borgere i vores område, har vi nogle helt unikke erfaringer med at samarbejde med de lokale virksomheder om bosætningsservice. I en tid hvor mangel på kvalificeret arbejdskraft er en alvorlig vækstbarriere for mange virksomheder i Syddanmark, så er international arbejdskraft et tema, som interesserer rigtigt mange i erhvervslivet, siger Morten Karlsbjerg.

Gennem de seneste 2-3 år har Billund ErhvervsFremme beskæftiget sig med international arbejdskraft på flere forskellige områder. Bosætningskoordinator Marianne Witte fra Billund ErhvervsFremme har kontakt til ca. 250 tilflyttere om året, og heraf er ca. 75 % fra udlandet. Samtidig har Billund ErhvervsFremme taget initiativ til en lang række tiltag, som skal gøre det nemmere at blive integreret som ny borger i Billund kommune.

– Vi har fx etableret et Ambassadørnetværk, hvor tilflyttere kan mødes med lokale borgere. For en uge siden var vi med til at arrangere julehygge hos Hotel Refborg for mere end 200 internationale tilflyttere. Vi arrangerer løbende en række workshops og kurser for internationale tilflyttere om det danske arbejdsmarked. For Billund ErhvervsFremme handler det om at være med til at fastholde de nye borgere i vores område, til gavn for de lokale virksomheder og lokalsamfundet. Vi tror på at bosætningsservice også er erhvervsservice, siger Morten Karlsbjerg.