Biludlejning i Billund Lufthavn rykker til efteråret i nye faciliteter

Foto: Billund Photo


Selvom byggeriet er tyvstartet lidt, så blev det officielle første spadestik taget i dag på det nye Car Rental Center ved Billund Lufthavn.

Bygningen får base på et af de nuværende p-området nordøst for terminalbygningen og forventes klar til indflytning til oktober. Her vil både Europcar, Avis/Budget, Hertz, Sixt og Enterprise rykke ind i hvad der gerne skulle blive et moderne og effektivt Car Rental Center, der er parat til at servicere, de cirka 4 millioner rejsende, som årligt benytter Billund Lufthavn.

Opgraderingen af biludlejningsfaciliteterne imødekommer den store efterspørgsel for udlejningsbiler i Billund Lufthavn. Samtidig frigør den nye bygning plads i terminalen.

– Vi har set ind i høje væksttal for passagertrafikken. Og det har øget efterspørgslen for nye faciliteter til biludlejningsselskaberne. Der er traditionelt mange rejsende, som har behov for en udlejningsbil, når de lander hos os. Vi har i dag en meget høj kundetilfredshed omkring oplevelsen med at leje bil i lufthavnen. Det høje serviceniveau, forventer vi at kunne fastholde og udbygge. Samtidig får vi frigivet en del kvadratmeter i terminalen, som vi kan udnytte til andre kommercielle formål, fortæller Claus Christiansen, der er kommerciel direktør i Billund Lufthavn.

Området hvor det nye Car Rental Center opføres, dækker over et areal på ikke mindre end 35.000 m2, hvoraf de 2.500 m2 er under tag, med klargøringsområder, salgskontorer, og øvrige faciliteter i et moderne og fremtidssikret byggeri. Der etableres desuden et passende antal el-ladestandere, så biludlejningsselskaberne hurtigt og effektivt kan oplade deres elbiler, og fortsætte omlægningen af bilflåden mod en grønnere profil.

– I 2002 blev den terminal, som vi kender i dag, indviet og taget i brug. Her flyttede biludlejningsfirmaerne med. Men efter 22 år med en rivende udvikling i både rejseaktiviteten samt måden at drive forretning på for såvel Billund Lufthavn som biludlejningsfirmaerne, var tiden kommet til at flytte i nye faciliteter. Og så glæder vi os over det gode samarbejde vi har haft med biludlejningsselskaberne og Apcoa i planlægningsprocessen, lyder det fra Claus Christiansen.

Foto: Billund Photo