Børnene bygger med i Børnenes Univers Billund


19 børn fra børnehaven Træstubben i Børnenes Univers Billund var i går i sving sammen med håndværkerne på byggepladsen på Tuen i Billund. Her skulle de hjælpe tømrerne fra Byggefirmaet Blom og Bjerg med at gøre den dør færdig, som skal sidde i den nye stald på legepladsen.

– Børnene var klar til at skulle arbejde, selvom der dog var lidt tvivl om, hvad en tømrer laver. Et barn mente, at det måtte være en, der tømmer skraldespande. Et andet barn, hvis far er tømrer, kunne fortælle, at tømrerens arbejde er at sætte lofter op, fortæller dagtilbudsleder Kirsten Vestergaard.

Under kyndig vejledning fra Tømrer Jesper fik alle de børn og voksne, der havde lyst, lov til at skrue med skruemaskine.

– Alle skruer blev ved fælles hjælp skruet i og bagefter viste Jesper os, hvor der var lavet plads til kaniner, høns og grise. Nogle af børnene mente, at der i stalden også skulle bo heste og køer. Men det får vi vist ikke plads til, smiler Kirsten Vestergaard.

Det er langt fra første gang børnehavebørnene i Billund har været i sving sammen med håndværkerne, der bygger Børnenes Univers Billund. Da børnehaven på Engdraget var under ombygning var børnene her også i sving flere gange. Faktisk er det en del af opgaven når man vinder et udbud i Billund kommune, at man forpligter sig til at lade børn være en del af byggeprocessen.