Nu skal trivslen på skoleskemaet

Modelfoto


Trivsel er sat på skoleskemaet på 103 skoler i Region Syddanmark. De er tilmeldt Red Barnet og mobilselskabet Call me’s trivselsprojekt Min skole – Min ven, der har til mål at højne trivslen blandt landets elever. I Billund Kommune er BillundSkolen, Filskov Friskole og Hejnsvig Skole med i projektet.

Ifølge en undersøgelse, som Red Barnet fik lavet i samarbejde med landsorganisationen Skole og Forældre sidste år, har 36 procent af landets skoler ikke en antimobbestrategi, selvom loven kræver det. Det svarer til, at hver tredje skole ikke har en konkret plan for, hvordan de vil håndtere mobning, eller hvordan de vil fremme trivsel i klasserne. Det har Red Barnet og Call me’s projekt ”Min skole – min ven” til formål at gøre noget ved.

– Trivsel og mobning følges oftest ad, og det er vigtigt, at både børn, unge, fagfolk og forældre taler om det. Netop den gode dialog skal Min skole – Min ven bidrage til. Vores mål er at hjælpe skolerne med at få sat trivsel på skoleskemaet, så skolerne opnår et bedre og sundere mentalt miljø og samtidig opfylder lovkravet om at have en antimobbestrategi, som mange skoler fortsat mangler, siger Jonas Keiding Lindholm, der er generalsekretær i Red Barnet.