Book plads til julegudstjenesten

Lige her i Billund kirke skal man dog ikke booke plads til julegudstjenesterne, men flere kirker i kommunen har valgt at man skal booke eller melde sin ankomst via mail.


Flere kirker rundt om i landet har grundet Covid19-situationen valgt at sætte en begrænsning på antal kirkegængere i juledagene, men til gengæld er antallet af gudstjenester øget.

I Grindsted sogn har man valgt at udvide antallet af gudstjenester juleaften, men skal man have en plads så kræver det at der bookes på forhånd. I skrivende stund er der dog kun ledige pladser til gudstjenesten kl. 16 juleaften.

Stenderup Kirke har tre gudstjenester juleaftensdag og umiddelbart er der ingen meldinger om at man skal reservere plads.

Ønsker man at deltage ved en af de fire julegudstjenester i Vorbasse eller Skjoldbjerg Kirke, så skal man sende mail for at reservere plads.

I Hejnsvig er der tre gudstjenester den 24. at vælge imellem og en enkelt i Vesterhede. Men også her skal man melde sin ankomst ved at sende en mail til præsten Jørgen Johansen om hvor mange man kommer indenfor samme smittekæde.

Sdr. Omme kirke byder på tre gudstjenester juleaftensdag og her er der plads til 42 personer til hver tjeneste, oplyser kirken, der vil fordele pladserne efter først til mølle-princippet. Derfor kan det forekomme at kirkegængere bliver afvist ved døren, oplyser Sdr. Omme Kirke.

I Filskov er der to gudstjenester den 24. december men her skal der ikke bestilles plads.

I Grene Sogn som dækker Billund og Grene Kirker holdes der to ekstra gudstjenester, så der bliver 6 julegudstjenester i alt den 24. december.

– Samtidig bliver gudstjenesten kl. 14 i Billund livestreamet på kirkens facebook-side, så flere har mulighed for at følge med den vej igennem. Med alle disse ekstra tiltag har vi vurderet at der ikke er grundlag for at indføre pladsreservation, sådan som man ellers har gjort andre steder. Vi satser med andre ord på at der vil være plads nok, og skulle man alligevel opleve at komme forgæves til den ene pga. pladsproblemer, så er intervallet mellem gudstjenesterne lagt så man hurtigt kan køre til den anden kirke og være i god tid der, lyder det fra sognepræst i Grene Sogn, Peter Fredensborg.