Borgerservice udstedte 52 forkerte pas


Knap 11.000 danskere har på det seneste fået udstedt et forkert pas, der ikke – som det ellers skal – indeholder personens fingeraftryk. 44 kommuner får således ekstra travlt i de kommende dage med at få genudstedt nye pas – heriblandt Billund Kommune.

– Vi er lige nu ved at orientere de berørte borgere i Billund kommune, siger teamleder ved Borgerservice i Magion i Grindsted, Lea Ahm.

Ifølge hende er der tale om 52 forkerte pas udstedt fra kontoret i Grindsted.

– Det skyldes ganske enkelt en fejl i en opdatering fra firmaet, der leverer pas. Heldigvis, kan man sige, var vi ikke så hurtige til at få opdateret systemet, så det er kun i perioden 17.-25. marts vi har udstedt pas uden fingeraftryk, siger Lea Ahm.

Hun har travlt med at orientere de berørte borgere via deres digitale postkasse og for at imødekomme den forventede ekstra travlhed det vil give at skulle lave passene igen, har Borgerservice i Magion udvidet åbningstiden på mandag fra kl. 8-18.

Står man og skal ud at rejse i påsken, skal man kontakte Borgerservice i Magion – eller i weekenden politiet/paskontoret i Billund Lufthavn.