En borgmester, syv lokale skoler – og et hav af skoleelever, der gav den som frivillige ved sommerens SkoleOL-finale i Billund.
Det var mandagens program for borgmester Stephanie Storbank, der lod kontor være kontor for en dag og tog turen rundt til skolerne for at takke de lokale børn for deres indsats.
Således gik turen også til Hejnsvig skole, der stillede med 7-8 børn som heppekor en af dagene under SkoleOL.
– De synes det var fedt, det der med at kunne være en del af noget større. Vi er jo ikke så stor en skole, men det der med at være ude og kunne hjælpe, og de fik t-shirts og trøje og var helt høje over det. Og nogen af dem var også med til takkefesten på Refborg og var med ude at spise. Det har gjort meget for dem, så de blev lige 5 cm højere, smiler Lisbeth Skovlykke Bygvraa fra Hejnsvig Skole, der havde ansvaret for skolens frivillige ved SkoleOL.
Alle eleverne fik en guldmedalje og en udtalelse underskrevet af borgmester Stephanie Storbank og formand for Danmarks Idrætsforbund, Hans Natorp. Anbefalingen fortæller, at de unge har ydet en vigtig frivillig indsats under Skole OL-finalen og været med til at give andre børn og unge gode oplevelser, og tanken er, at de kan bruge den, når de på et tidspunkt skal ud at søge deres første fritidsjob.
Skole OL-finalen var nemlig ikke bare en festlig uge i juni med besøg af en masse glade børn. Det gør også en forskel resten af året og i fremtiden i Billund Kommune. Billund Kommunes værtskab for Skole OL-finalen har nemlig styrket samarbejdet mellem kommunen, skolerne og de lokale foreninger og været med til at udvikle idrætsområdet i kommunen. Det fortæller en ny rapport fra FIIBL, som har undersøgt, hvilken værdi det giver at være vært for Skole OL-finalen, hvis man ser og bruger de muligheder, det giver.