BUPL: Husk nu børnene, Billund byråd

Forud for den kommende tids budgetforhandlinger i Billund kommune, minder fagforbundet BUPL politikerne i Billund byråd om, at de penge, der er sparet ved at lade daginstitutionerne overgå til nye pasningsmoduler, også skal blive på området.

Ialt har Billund kommune i år sparet 1,9 mio kroner via et mindreforbrug på knap 4 pct af det samlede budget til pædagogiske medarbejdere i de kommunale vuggestuer og børnehaver.

– Billund Kommune har ønsket en større fleksibilitet, men tingene skal altså hænge sammen. De nye moduler må ikke indføres på bekostning af børnene og pædagogernes mulighed for fagligt at understøtte børnenes udvikling og trivsel. Det kræver tid at hjælpe børnene med at danne venskaber og indgå i fællesskabet, siger formand i BUPL Sydjylland, Jonna Jul Gudmundsen.

BUPL Sydjylland er bekymret for, at de 1,9 mio ikke bliver på daginstitutionsområdet, når de lokale politikere om få dage skal jonglere med tallene i de kommende års budgetter.

– Ved tidligere års budgetter er der blevet afsat penge til at løfte børneområdet i Billund Kommune. Et tiltrængt løft som forældre, pædagoger og vi i BUPL gennem flere år har efterspurgt, da undersøgelser fra blandt andet KORA viser, at Billund Kommune – børnenes hovedstad – er blandt de kommuner i landet med den dårligste normering. Spørgsmålet er nu, om politikerne forsat vil holde hånden under dette løft af børneområdet og bakke om, at børnene får det, de blev lovet, siger Jonna Jul Gudmundsen.