Byggeri af nyt Butikstorv indledes efter sommerferien

Butikstorvet set fra Kastanjerundkørslen ved Vejlevej. Illustration: KIRKBI/ AART architects/Gustin Landskab


Efter sommerferien indleder KIRKBI A/S byggeriet af Billunds nye butikstorv, som kommer til at bestå af seks bygninger indeholdende butikker, kontorfaciliteter og lejligheder. Planen er at hele herligheden står færdig i efteråret 2020.

Siden offentliggørelsen af lokalplanen i juni måned sidste år, har KIRKBI og Billund Kommune fået ideer fra mange borgere og aktører i byen til udformningen af det nye butikstorv.

– Det er dejligt, at der er så stor interesse for Billunds udvikling. Med Butikstorvet kommer vi et vigtigt skridt videre med at realisere byvisionen, og jeg håber, at Butikstorvet vil styrke Billund midtby som indkøbssted og samtidig blive et sted, hvor byens borgere og gæster har lyst til at komme, siger Ib Kristensen, borgmester i Billund Kommune.

Butikstorvet vil på stueetagerne huse en blanding af tidligere butikker på Butikstorvet og nye butikker, der sammen med den øvrige midtby skal give Billund attraktive og mangfoldige shopping-oplevelser.

– Med det nye butikstorv får vi mulighed for at få endnu flere forskellige butikker repræsenteret, og dermed at skabe et endnu mere attraktivt og levende handelsmiljø i midtbyen – både for de butikker, der har været i Billund i mange år og for dem, der kommer til, siger global ejendomschef i KIRKBI, Steen Pedersen.