KIRKBI: Flere butikker har meldt interesse

Sådan kommer det nye butikstorv til at tage sig ud set fra LEGO House. Illustration: AART architects/Gustin Landskab


Flere butikker har allerede kontaktet KIRKBI og meldt deres interesse i at leje en af de nye butikslokaler i det nye butikstorv, der ventes at stå færdigt i efteråret 2020. Lige nu er KIRKBI ved at undersøge hvilken butikssammenhæng, der er behov for.

– Allerede nu har vi fået positive henvendelser fra nye og gamle lejere, som ønsker at blive en del af Butikstorvet, men der er ikke truffet nogle endelige beslutninger endnu. Det er en spændende
proces, og vi er rigtig glade for den store opbakning, siger global ejendomschef i KIRKBI, Steen Pedersen.

At et større handelsmiljø vil komme alle butikker til gode bliver bakket op af Flemming Nørbygaard, som er formand for Billund Handelsforening.

– Der mangler flere specialbutikker i Billund, så det nye butikstorv vil være med til at fuldende butiksmiljøet – og jeg er overbevist om, at det vil få en positiv afsmittende effekt på hele detail- og bylivet. Derfor glæder vi i handelsforeningen os over, at vi igen får butikker hele vejen omkring LEGO House, siger Flemming Nørbygaard.

Foruden butikker og kontorfaciliteter opfører KIRKBI omkring seks moderne ejerlejligheder og 14 lejelejligheder på de øverste etager af de seks bygninger. Butikstorvet får derudover adgang til parkeringspladser under jorden, så der skabes mere plads på Butikstorvet, og parkeringspladser over jorden.

Byggeriet betyder at Billunds bymidte igen vil være præget af gravearbejde og rod. Men der er håb forude:

– Billund er en by med store ambitioner, og det ser man tydeligt med de mange byggepladser rundt omkring – snart også på Butikstorvet. Vi vil sammen med kommunen gøre vores ypperste
for, at resultatet på det nye torv bliver det hele værd for alle i Billund trods gener fra byggerod og pres på infrastrukturen, siger Steen Pedersen fra KIRKBI.