Cykelstier skal finansieres af forringelser på genbrugspladser

Genbrugspladsen i Vorbasse skal nedgraderes til en miljøstation og al erhvervsaffald skal fremover kun kunne afleveres i Grindsted og ikke længere i Billund. Det sker for at kunne finansiere en cykelsti til genbrugsstationen på Ribe Landevej i Grindsted, hvor der også skal etableres undervisningslokaler.

Tanken er nemlig at folkeskoleeleverne i Billund kommune skal lære mere om affald og affaldshåndtering, og for at de kan komme derud, skal der etableres en cykelsti. Samlet pris mellem 25 og 27 mio kroner – som altså skal findes ved at skære ned på pladsen i Vorbasse og i Billund.

Det er en del af den Affaldsplan for de kommende år som Teknik- og Miljøudvalget har besluttet at sende i høring i otte uger.

De konservatives gruppeformand i Billund Byråd, Kim Gosvig Hansen, kalder det “fuldstændig hul i hovedet” at etablere cykelstier for at skoleelever kan cykle ud og blive undervist et par gange om året.

– Især når det er på bekostning af at erhvervslivet i Billund fremover skal køre til pladsen i Grindsted for at aflevere affald. Tænk på hvor meget affald LEGOLAND producerer hver dag. Det skal de ligge og køre til Grindsted for at aflevere i stedet for få kilometre væk på Havremarken i Billund, lyder det med hovedrystende undren fra Kim Gosvig Hansen.

Han og de konservative foreslår i stedet at man samler al forsyning i Billund kommune under Billund Vand – både hvad angår administration, personale og – ikke mindst – undervisningslokaler.

– Så kan eleverne lære om hele forsyningsdelen ét sted og ikke kun om affald på genbrugsstationen, siger Kim Gosvig Hansen.