Der er rift om boligerne i Billund

2015 blev et godt år for ejendomsmæglerne i Billund kommune. Både fra Estate Mæglerne og Nybolig lyder der positive toner.

– Vi har haft travlt hele året, især i Billund, som er det sted, der sker mest. Her er flest tilflyttere og det er et superspændende område at være mægler i, siger Lene Møller Kristensen fra Nybolig Billund/Grindsted.

Hun bakkes op af Elke Skytte fra Estate Mæglerne i Billund:

– Vi har haft et travlt år og vi mangler faktisk boliger til salg i 2016, siger Elke Skytte.

At der er godt gang i bolighandlerne i Billund kommune bekræftes også af realkreditsforeningens ejendomsstatistikker. I 2015 blev der i de første tre kvartaler handlet 149 villa/række huse i Billund kommune mod 88 og 126 i henholdsvis 2013 og 2014. Altså en stor stigning på to år.

Ifølge Lene Møller Kristensen er der rift om boligerne, der sættes til salg.

– Vi begynder at opleve flere købere til samme hus og det er jo positivt for sælger og derved giver det mangel på boliger og den bedste pris til sælger, siger den erfarne mægler.

Hun oplyser at den dyreste ejendom i Nybolig Billund/Grindsted-regi blev solgt til 3,325 mio kroner.

Det er også i den prisklasse, Estate Mæglerne, har oplevet de fleste handler i 2015.

– Boligerne ligger i en prisramme mellem under knap 1 mio. og op til godt 4 millioner – begge dele i Billund by. Udenfor byen er priserne noget lavere. Priserne har løftet sig gennem året og det er et rigtig godt tidspunkt at sælge på. Alle dele af Billund by er interessante, men det der sælger bedst er indflytningsklare huse – gerne i lyse farver, siger Elke Skytte.

Hun oplever også flere handler og efterspørgsel på boliger i omegnen af Billund – gerne i cykelafstand med 5-10 km til Billund.